avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz in cazul societatii aflate in faliment.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz in cazul societatii aflate in faliment.

Buna ziua
Va rog sa-mi raspundeti daca lichidatorul unei societati aflate in faliment care concediaza angajatii in conditiile art. 65 alin 1 din codul muncii (concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului) trebuie sau nu sa acorde preaviz .


Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:04, 20 Martie 2014
Art.86 (6) din Legea nr.85/2006 :
Prin derogare de la prevederile Legii 53/2003 - Codul muncii, cu modificările şi completările ulterioare, după data deschiderii procedurii, desfacerea contractelor individuale de muncă ale personalului debitoarei se va face de urgenţă de către administratorul judiciar/lichidator, fără a fi necesară parcurgerea procedurii de concediere colectivă. Administratorul judiciar/lichidatorul va acorda personalului concediat doar preavizul de 15 zile lucrătoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu angajatii unei societati in lichidare? patriciaadina patriciaadina Care este procedura corecta in cazul disponibilizarii angajatilor unei societati aflate in faliment? Se respecta prevederile codului muncii in privinta ... (vezi toată discuția)
Insolventa- termen de preaviz privind concedierea Simona Maria Simona Maria Societatea X se afla in reorganizare judiciara, conform legii 85/2006; avand in vedere prevederile art.343 din Legea 85/2014 intrebarea este: in cazul ... (vezi toată discuția)
In perioada de preaviz sunt platita daca firma nu mai are activitate? kat1978 kat1978 Am fost angajata la o firma care a intrat in faliment cand m-am intors din concediu pt crestere copil am primit un preaviz de 15 zile lucratoare in aceasta ... (vezi toată discuția)