avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... INSOLVENTA- TERMEN DE PREAVIZ PRIVIND CONCEDIEREA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

INSOLVENTA- TERMEN DE PREAVIZ PRIVIND CONCEDIEREA

Societatea X se afla in reorganizare judiciara, conform legii 85/2006; avand in vedere prevederile art.343 din Legea 85/2014 intrebarea este:
in cazul concedierilor de aici incolo, ce termen de preaviz aplic: cf legii vechi ori cf legii noi; multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:08, 9 Iulie 2014
art.86 din Legea nr.85/2006:
...
(6) Prin derogare de la prevederile Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, dupa data deschiderii procedurii, desfacerea contractelor individuale de munca ale personalului debitoarei se va face de urgenta de catre administratorul judiciar/lichidator, fara a fi necesara parcurgerea procedurii de concediere colectiva. Administratorul judiciar/lichidatorul va acorda personalului concediat doar preavizul de 15 zile lucratoare.

Situatie valabila daca procedura s-a deschis inainte de intrarea in vigoare a Legii nr.85/2014.

Daca procedura s-a deschis dupa intrarea in vigoare se aplica,art.123 alin.8 din Legea nr.85/2014, si anume :
(8) Dupa data deschiderii procedurii, desfacerea contractelor individuale de munca ale personalului debitorului se va putea face de urgenta de catre administratorul judiciar/lichidatorul judiciar. Administratorul judiciar/Lichidatorul judiciar va acorda personalului concediat doar termenul legal de preaviz. In cazul in care sunt incidente dispozitiile Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in ceea ce priveste concedierea colectiva, termenele prevazute de art. 71 si art. 72 alin. (1) din Legea nr. 53/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, se reduc la jumatate
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma in insolventa Tempor Tempor Buna seara, Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea: daca o companie este intrata in insolventa, administratorul judiciar poate da afara ... (vezi toată discuția)
Insolventa ceh hunedoara Jino_Marius Jino_Marius Astazi, 29.12.2015, CEH HUNEDOARA a depus cererea de intrare in insolventa, as vrea sa stiu daca la intrarea in insolventa se va mai respecta CCM-ul care este ... (vezi toată discuția)
Firma in insolventa Diana_B Diana_B Buna ziua, In situatia in care o firma a intrat in procedura de insolventa ce se intampla cu contractele de munca suspendate ale angajatilor aflati in ... (vezi toată discuția)