avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale standard de firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

standard de firma

va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez pentru obtinerea standardului de firma,pentru ca mai nou,inspectorii OPC,se leaga de acest lucru si amendeaza absenta acestui standard.
Cel mai recent răspuns: SC QCERT SRL , Consultant resurse umane 22:13, 10 Iunie 2009
og 19/1992
In Romania se elaboreaza urmatoarele categorii de standarde:
- standarde romane - SR - care se aplica la nivel national;
- standarde profesionale - care se aplica in anumite domenii de activitate, in cadrul organizatiilor profesionale, legal constituite, care le-au elaborat;
- standarde de firma - care se aplica in cadrul regiilor autonome, societatilor comerciale si al altor persoane jurodice care le-au eleborat.
ART. 4
Coordonarea si efectuarea activitatii de standardizare se realizeaza de catre Institutul Roman de Standardizare, organ de specialitate al administratiei publice centrale, in subordinea Guvernului.


Ordonanţă nr. 39 din 30 ianuarie 1998 privind activitatea de standardizare nationala in Romania
Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 43 din 30 ianuarie 1998
Art. 30. - pe data intrarii in vigoare a prezentei ordonante se abroga:
- Ordonanta Guvernului nr. 19/1992 privind activitatea de standardizare in Romania, publicata in Monitorul Oficial
al Romaniei, Partea I, nr. 212 din 28 august 1992, aprobata si modificata prin Legea nr. 11/1994.

Ord.19/1992 a fost abrogata, dar in Ord.39/1998 nu se mai spune nimic despre standardele de firma.
Acestea sunt valabile in continuare?
vornicu lumi a scris:

va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez pentru obtinerea standardului de firma,pentru ca mai nou,inspectorii OPC,se leaga de acest lucru si amendeaza absenta acestui standard.


Standardul de firma nu se obtine. El este trebuie documentat conform retetei si a procesului / procesolor care conduc la realizarea produsului. Este proprietatea dumneavostra privata si nu trebuie sa respecte intocmai un standard de produs similar aprobat la nivel national, european sau international. Binenteles ca acestea pot fi luate ca baza de referinta, dar nu sunt obligatorii decat pentru produsele care sunt reglementate de directive europene.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redeventa concesiune polovrageanu polovrageanu Buna seara, Ma confrunt cu o problema in legatura cu autoritatile locale care se poate rezuma la 2 intrebari: 1.Se poate concesiona teren proprietate publica ... (vezi toată discuția)
Legea aplicabila pentru protectia proprietatii Admin Admin Haideti sa definim impreuna legile (numar, an si titlu) care se aplica ideii de proprietate privata in Romania. Codul civil este o astfel de lege. Dar ... (vezi toată discuția)
Modificarile din codul muncii privind concediul de odihna vera_tardea vera_tardea Buna ziua, va rog sa imi precizati in ce masura modificarile aduse de Lg.12/2015, cu privire la concediul de odihna( perioada de 18 luni si faptul ca o ... (vezi toată discuția)