avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de crestere a copilului

Buna Seara,
As avea nevoie de ajutor referitor la indemnizatia de crestere a copilului.
Sotia mea a nascut fetita noastra frumoasa anul trecut in iulie 27.
Ea lucra si ca PFA si si cu contract de munca cu 500ron in contract.
In iulie s-a suspendat contractul de munca in august 28 2013 am suspendat PFAul, am adunat tot restul de acte pana cand am reusit sa le depun cu toate declaratiile era 10 decembrie 2013.
Mi s-a zis, ca baza de calcul se iau veniturile brute (venit in jur de 21000 ron/2013 din 01 pana in 08/2013 si cheltuieli de 20000) dinc are se calculeaza 85% si nu veniturile nete care este in jur de 900ron/2013 realizate pe declaratie, iar saptamana asta au virat banii, dar practic indemnizatia este in valoare de 600 ron pe luna - cumulat atat din activitatile de PFA cat si dupa contractul de munca (pe contract figura 500ron/luna).
Intrebarea me ar fi urmatoarea:
Se poate face o rectificare la Declariatia din 2013 la Finate bine inteles as achita diferenta de impozit de venit+ somaj CAS toate cele pe 2013 si cu noua Decizie de Impunere sa ma duc sa anexez la dosarul existent la Asistenta Sociala si sa recalculeze indemnizatia pentru ea?
Sau as ramane numai cu banii dati la finate si nu se mai pot face modificari la dosarul existent
Sotia mea a solicitat pe un an indemnizatia de crestere a copilului (27/07/2013-27/07/2014)
Multumesc anticipat pentru sfaturi, pareri, ajutor!
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2014
szaliatti, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:33, 20 Martie 2014
Incercati sa detaliati problema cu care va confruntati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil si compatibilitate obtinere venituri ca pfa CATIS CATIS Buna ziua, Am primit decizia de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului dar as vrea sa contest perioada de la care intru in plata. Am nevoie sa imi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil 2015-2016 szaliatti szaliatti Buna ziua, as dori sa va intreb cum se calculeaza indemnizatia de crestere la copil pentru sotia mea cine ar intra in concediul de maternitate anul asta din ... (vezi toată discuția)
Pfa cand se poate suspenda? - concediu maternitate ili_uca ili_uca Buna ziua, Am un PFA de traducator autorizat si sunt insarcinata, urmand sa nasc in luna iulie. As avea urmatoarele intrebari: - momentan sunt in ... (vezi toată discuția)