avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuzarea primirii unui dosar la concurs pentru post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuzarea primirii unui dosar la concurs pentru post

Buna seara! Sunt kinetoterapeut cu master in bioingineria reabilitarii, am terminat facultatea de sport, specializarea kinetoterapie si motricitate speciala, avand titulatura de licentiat in kinetoterapie si motricitate speciala. In august 2013, am inceput sa fac voluntariat intr-un spital din oras, si am tot facut pana in prezent. Acum, s-a scos la concurs un post de fiziokinetoterapeut debutant, pentru care nu mi se accepta dosarul, pe motiv ca nu am aceleasi atributii ca si un fiziokinetoterapeut.
Doamna jurist de acolo mi-a dat ca si explicatie urmatorul link
[ link extern ]
motivand ca ei vor o persoana care sa fi avut sa fi avut studii facute la o facultate cu domeniu fundamental: ªtiinţe biologice şi biomedicale.
Cealalta facultate din Iasi la care se face asa ceva este in cadrul UMF, la Facultatea de Bioinginerie Medicala, Specializarea Balneofiziokinetoterapie.
Comparand planurile de invatamant de la cele 2 facultati, facem cam acelasi lucru, si in general, desi au specializari diferite, la facultatile de profil se fac aceleasi discipline, fiind diferita titulatura acordata dupa terminarea studiilor.
Eu am o adeverinta de libera practica eliberata de DSP Iasi, in care este mentionat ca sunt autorizata sa practic profesiunea de kinetoterapeut in unitati autorizate de Ministerul Sanatatii, conform pregatirii profesionale, in conformitate cu Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr 83/2000 privind organizarea si functionarea cabinetelor de libera practica pentru servicii publice conexe actului medical, aprobata cu modificari prin Legea nr 598/2001.

Intrebarea mea este daca pot face ceva sa mi se permita sa-mi depun dosarul si implicit sa particip la examenul pentru postul de fiziokinetoterapeut.

Stiu ca este o legislatie tare incurcata privind meseria mea, si ca se incearca de mult timp lamurirea noastra, atat a kt., cat si a fiziokt., dar eu inca sper ca pot sa gasesc o portita, si sa nu iau acel examen pentru ca pur si simplu nu am fost capabila, nu pentru ca nu mi s-a permis sa il dau.
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2014
cristinapavel01, utilizator

Alte discuții în legătură

Nerecunoasterea statutului de fiziokinetoterapeut!! hasty4you hasty4you Buna ziua! Apelez la cunoastintele dumneavoastra, deoarece ma confrunt cu o grava problema. Am terminat Facultatea de Moase si Asistenta Medicala, ... (vezi toată discuția)
Nerecunoasterea titlului de fiziokinetoterapeut alexavn alexavn Am absolvit in perioada 2004-2007 Colegiul de BFKT si recuperare medicala din cadrul Facultatii de Bioinginerie Medicala, Univ de Medicina si Farmacie, ... (vezi toată discuția)
Înființare comunitate de balneofiziokinetoterapeuți AndraCh AndraCh Bună seara. Am și eu o rugăminte la voi cei care mă puteți ajuta cu câteva îndrumări. Fac parte dintre absolvenții de ... (vezi toată discuția)