avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nerecunoasterea statutului de fiziokinetoterapeut!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nerecunoasterea statutului de fiziokinetoterapeut!!

Buna ziua! Apelez la cunoastintele dumneavoastra, deoarece ma confrunt cu o grava problema. Am terminat Facultatea de Moase si Asistenta Medicala, specializarea Balneo-fiziokinetoterapie, in cadrul Univ. de Medicina si Farmacie, Craiova. Pe diploma de licenta scrie Licentiat in Balneofiziokinetoterapie si recuperare medicala, pe suplimentul de diploma este mentionat in doua locuri ca statutul si denumirea muncii este de Fiziokinetoterapeut, dar cei de la Directia de Sanatate Publica imi elibereaza avizul de libera practica sub denumirea de Asistent medical de Balneofiziokinetoterapie. Consecintele sunt foarte urate si din punct de vedere al angajarii si al salarizarii!! Problema este ca noi am fost informati ca vom fi fiziokinetoterapeuti, actele eliberate de minister dovedind asta, dar cand sa putem profesa aflam ca de fapt suntem incadrati ca asistenti. este legal ceea ce se intampla? Mentionaz ca sunt prima promotie cu sistem Bologna, studii de 3 ani cu credite transferabile! Multumesc!
Cel mai recent răspuns: fkt_cristian , utilizator 21:58, 5 Noiembrie 2012
Daca ati terminat Facultatea de Moase si Asistenta Medicala, inseamna ca sunteti asistent medical cu studii superioare si nu fiziokinetoterapeut. Fiziokinetoterapeutul are alt statut desi studiile se fac tot in cadrul UMF.
Facultatea de Fiziokinetoterapie numai exista, in formatul de 3 ani asa se numeste Balneofiziokinetoterapie. Dar nu inteleg de ce pe diploma nu scrie licentiat in Asistenta medicala de Balneofizioterapie daca ziceti ca asta ne este functia,asa ca ma simt indreptatita sa cred ca undeva este o eroare.Nu apare in niciun loc in actele noastre denumirea de asistent de balneofiziokinetoterapie. Daca stiam ca ies asistent numai facetam aceasta facultate. Toti zic ca suntem fiziokinetoterapeuti pana ajungem la DSP.
In aceeasi situatie ma aflu si eu. Ciudat este faptul ca unii colegi de-ai mei au reusit sa obtina avizul cu denumirea de Balneofiziokinetoterapeut, dar in provincie. Nu stiu ce sa zic
eu spre exemplu am terminat facultatea de bioinginerie medicala specializare balneo fiziokinetoterapie si recuperare medicala. pe diploma de licenta se mentioneaza ca sunt licentiat in balneo fiziokinetoterapie si recuperare medicala. avizul de libera practica l am obtinut de la dsp cu titlu de fiziokinetoterapeut. acu mai nou am inteles ca vor sa i treaca pe cei care au absolvit in cadrul umf ului aceasta specializare sub umbrela ordinului asistentilor medicali. lasand astfel loc liber celor care termina la sport. totusi daca noi suntem asistenti medicali bfkt cine sunt fiziokinetoterapeutii si ce studii au? in COR apare profesia de
226401
Fiziokinetoterapeut
Nivelul de instruire: 4 (studii superioare). si un alt aspect pe ce criterii se stabileste cine este asistent si cine este kinetoterapeut, avand in vedere curicula de studii din cadru umf care este cu mult peste ce se studiaza in cadrul fac de sport.
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2012
fkt_cristian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înființare comunitate de balneofiziokinetoterapeuți AndraCh AndraCh Bună seara. Am și eu o rugăminte la voi cei care mă puteți ajuta cu câteva îndrumări. Fac parte dintre absolvenții de ... (vezi toată discuția)
Refuzarea primirii unui dosar la concurs pentru post cristinapavel01 cristinapavel01 Buna seara! Sunt kinetoterapeut cu master in bioingineria reabilitarii, am terminat facultatea de sport, specializarea kinetoterapie si motricitate speciala, ... (vezi toată discuția)
Nerecunoasterea titlului de fiziokinetoterapeut alexavn alexavn Am absolvit in perioada 2004-2007 Colegiul de BFKT si recuperare medicala din cadrul Facultatii de Bioinginerie Medicala, Univ de Medicina si Farmacie, ... (vezi toată discuția)