avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Prescriptie datorie catre stat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Prescriptie datorie catre stat

cum se procedeaza cu un sold datorat la buget de stat de 9 ani in urma si neachitat ,dar la care curg in continuare accesorii aferente , in conditiile in care societatea comerciala nu mai are activitate si nu mai poate plati. La o suma de 2271 lei datorat , soldul total datorat a a juns la 10079 lei .
Termenul de prescriptie fiind de 5 ani , nu ar fi trebuit sa fie anulata suma ?
Cum se procedeaza in acest caz ? :(
Cel mai recent răspuns: aurel1234 , utilizator 23:54, 21 Martie 2014
Atentie ,daca in intervalul mentionat nu au fost emise somatii/notificari,care intrerup si reiau un nou termen de prescriptie
Suma pe care o datorati se prescria numai daca in aceasta perioada nu erati bagarta in seama de Finate. Fiscul are obligatia ca la 3 luni sa genereze niste dobanzi si penalitati la debitul existent si automat trimite catre debitor o somatie si un titlu executoriu. Daca in toti acesti ani nu ati primit nimic mai exista o modalitate a fiscului de a va publica somatia pe site-ul ANAF chiar daca nimeni nu urmareste aceast "sait". Prin aceasta modalitate Fiscul este acoperit si prescrierea este intrerupta. Mai sunt unele cazuri cand un functionar care raspunde de societatea respectiva a achitat din proprie initiativa 1 leu pentru ca prescrierea sa se intrerupa. In concluzie mergeti la finante si achitati debitul aferent perioadei respective iar dobanzile si penalitatile le platiti esalonat ca nu mai cresc daca achitati acel debit de 2271 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie fisc Vranceanud Vranceanud Va rog foarte mult, am nevoie de un sfat, situatia mea este un pic mai complicata si nu stiu ce sa fac. Tatal meu avea o datorie neachitata la fisc, de prin ... (vezi toată discuția)
Prescriptia datoriilor mioaranoni mioaranoni Va rog sa-mi spuneti de unde stiu daca datoria mea catre banca, ramasa neachitata din motive personale, s-a prescris? Termenul de 3 ani de prescriere poate ... (vezi toată discuția)
Prescrierea unei datorii CORINAANICA CORINAANICA BUNA ZIUA, am tot citit despre prescrierea unei datorii si as avea si eu o intrebare: daca creditul este facut in 2006 s-a platit un an la el si dupa aceea ... (vezi toată discuția)