avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Rambursare anticipata prima casa nerecunoscuta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Rambursare anticipata prima casa nerecunoscuta

Am un credit Prima Casa la CEC, cu o rata de 204 euro/luna, pe o perioada de 276 luni, adica 23 ani ( 81 credit+ 123 dobanda ). Am rambursat anticipat in februarie 2014 suma de 1160 euro, echivalentul a 15 rate din credit. CEC BANK, mi-a scazut din credit aceasta suma dar mi- a redus numarul ratelor cu doar 5 luni in loc de 15, reducandu-mi si rata lunara de la 204 la 200 euro desi nu cerusem acest lucru. Am sesizat eroarea iar persoana care se ocupa de emiterea scadentarelor mi- a spus ca daca in martie mai achit cateva rate in avans , se va rezolva problema in noul scadentar. Fiind de buna credinta, am mai achitat in martie 396 euro, echivalentul altor 5 luni din principal. In noul scadentar, aveam redusa perioada cu 10 rate ( 5 achiate in avans in martie si 5 de la reducerea dobanzii si de la revenirea la vechea rata de 204 euro ). Aceste plati in avans, chiar si in felul aberant pe care l-a socotit banca, mi-a tras dobanda in jos cu aproape 1800 euro. Problema este ca banca nu mai vrea sub nici o formma sa-mi reduca perioada de creditare cu inca cele 10 rate omise in februarie, gasind pretexte ca ‘’luna este inchisa’’. Cele 10 rate nescazute sunt purtatoare de dobanda, iar aceasta dobanda reducandu-se, ar aduce o pierdere din profit pentru banca, prin pierderea dobanzii aferente acestor rate.Contractul prevede ca ratele platite in avans duc la scaderea perioadei de creditare, a dobanzilor si comisioanelor. Vreau sa dau banca in judecata si sa cer si daune morale. Doresc sa stiu ce sanse am, judecandu-ma pe scadentarele emise, contractual de creditare, raspunsul official al bancii ca probe.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:46, 26 Martie 2014
Scrieti-le lor despre aceasta problema, asteptati raspunsul in scris apoi va puteti addresa protectiei consumatorilor daca aveti o sesizare/ reclamatie de facut, apoi va ramane actiunea in instanta. Poate va veti intelege prin mediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grafic de rambursare estimativ al ratelor? xc xc Am solicitat o reesalonare a ratelor pe 12 luni, timp in care trebuie sa platesc numai dobanda. Cererea a fost aprobata, am fost chemata la banca sa semnez ... (vezi toată discuția)
Imprimut firma pe baza unui imprumut bancar de nevoi personale al asociatilor EricaNagy EricaNagy Buna ziua, Pot face un contract de imprumut firma cu firma al carui asociat sunt iar rambursarea acestui imprumut sa fie scadentarul creditului de nevoi ... (vezi toată discuția)
Semnare grafic de rambursare credit ipotecar ContSters185853 ContSters185853 Prin semnarea prezentului document, Imprumutatul declara ca a luat la cunostinta ca: 1. Valoarea ratei lunare poate fi afectata de anumiti factori externi (de ... (vezi toată discuția)