avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... plangere cadastru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

plangere cadastru

Am o plangere impotriva incheierii de respingere a cererii mele de intabulare pe motiv ca parcela invecinata intabulata se suprapune cu a mea in proportie de apr.70%. Inainte ca vecinul sa instraineze parcela care cauzeaza suprapunerea, am avut o posesie netulburata si utila asupra terenului din 1994, cand am fost repusi in posesie pe vechiul amplasament, conform procedurii pe legea 18 a fondului funciar. Datorita recursului in interesul legii care confera imunitate celor de la cadastru prin lipsa calitatii lor procesuale pasive, l-am chemat in judecata pe noul proprietar si am demarat si o actiune in anulare a incheierii lui de intabulare (pe care instanta o califica rectificare, asa cum reiese din comunicari), care se bazeaza pe o documentatie gresita. Cele 2 actiuni s-au disjuns, actiunea in anulare s-a suspendat pana la solutionarea irevocabila a plangerii si mi s-a incuviintat expertiza judiciara.
Pe penal, am inceput cu o plangere de tulburare de posesie, in care el a primit NUP pe lipsa intentiei (in dubio pro reo…). Am cerut extinderea cercetarii penale pe fals, uz de fals, fals intelectual, fals in declaratii si abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, depunand in probatoriu doua planuri de amplasament in zona diferite pentru aceeasi parcela intabulata. Unul (cel care coincide cu amplasarea gardului pe care si l-a edificat pe terenul nostru) provine din arhiva, din dosarul de intabulare, iar pe celalalt l-am obtinut din baza de date informatizata actuala a OCPI. Tipul – noul proprietar al parcelei invecinate – are un PUZ in curs pentru o zona de agrement care include si partea de suprapunere din parcela noastra. Presupun ca modificarea care se reflecta in cea de-a doua varianta a planului de amplasament provine din alt aviz favorabil OCPI pe care l-a primit o alta documentatie, facuta de alt topograf pentru aceeasi parcela, cu ocazia avizarii PUZ. Numai ca nu s-a operat si rectificarea cadastrala. Practic, oricine verifica in baza de date actuala amplasarea parcelei in litigiu, nu sesizeaza neconcordante, ea fiind readusa la parametrii normali, dar gardul a ramas amplasat dupa prima documentatie. Asta e teoria mea…
Dupa ce recent, stiind ca se afla in litigiu, a publicat un anunt media pentru obtinerea acordului unic din partea consiliului local, am sesizat APM, consiliul judetean si consiliul local pentru a sista/suspenda orice demersuri pentru obtinerea avizelor /autorizatiilor de care are nevoie.
Probele cu cele 2 planuri de amplasament diferite au fost depuse si in instanta civila, dar inca neajungandu-se in fond, instanta nu s-a pronuntat asupra lor. Am termen pe 11 mai & inca nu am primit convocare din partea expertului.
Questions: Cum pot valorifica cel mai bine probele depuse? Planurile de amplasament ce valoare juridica probanta au? Exista vreun conflict de interese in faptul ca cei doi topografi ai partii adverse au rude la OCPI, iar mama unuia dintre ei, inspector OCPI, mi-a respins mie documentatia ? Eu nu am gasit nimic in ordinele 634 si 633 ale ONCPI.

Cel mai recent răspuns: ContSters7627 , utilizator 17:21, 18 Mai 2009
KM TARZIU, DAR DA... Citez din plangerea mea impotriva rezoliei de NUP impotriva uzurpatorului:
"Punerea in posesie s-a efectuat pe vechiul amplasament, conform prevederilor legale a Legii fondului funciar, respectandu-se intocmai procedura legala privind delimitarile necesare pentru masuratori, stabilirea vecinatatilor pe temeiul schitei, amplasamentului stabilit si intocmirea documentelor constatatoare, comisia luand act de recunoasterea reciproca a limitelor proprietatii de catre vecini, intocmind planurile parcelare pe baza carora s-a validat si eliberat Titlul de proprietate de catre Comisia judeteana. Astfel, “remarca” fostului proprietar .....cum ca “suprafata detinuta de el in fapt este mai mica decat cea trecuta in titlul sau de proprietate”- cum reiese din Rezolutia Parchetului - nu se justifica si nu are niciun fel de acoperire, fiind doar o incercare de justificare a falsei indicari a hotarelor consfintite prin procedura legala de punere in posesie, impotriva careia ar fi avut caile legale de atac. De altfel, reiese foarte clar atat din depozitia martorilor, cat si din analiza tehnica a situatiei ( care nu necesita nici macar expertiza unui specialist, prin elocventa sa ) ca masuratorile topografice nu au avut ca reper puncte absolute sau macar rapa naturala care marcheaza liziera padurii, ci indicarea discretionara a limitelor de hotar, fara consultarea vecinilor netabulari si a schitei de punere in posesie.
Posesia mi-a fost neintreupta si netulburata pana in septembrie 2008 – si nu 2007, cum reiese din Rezolutia Parchetului, cand intre fostul vecin de vest – S. M. si .C Eugen a intervenit actul de vanzare-cumparare nr.1115/2008 ( si nu 2007, cum se precizeaza in Rezolutie), in urma caruia s-a procedat la inscrierea noului drept in cartea funciara, pe baza documentatiei cadastrale intocmita de geodez gradul III D.S, FARA RESPECTAREA SITUATIEI PARCELARE ( SCHITEI DE PUNERE IN POSESIE ) care a stat la baza reconstituirii dreptului de proprietate conform Legii nr.18/1991 a fondului funciar, pentru aceasta facandu-se raspunzatori solidar, conform art.24 din Ordin 634/2006, atat proprietarul, cat si persoana fizica autorizata pentru a efectua masuratorile topografice care stau la baza inscrierilor de carte funciara ."

REZOLUTIEI, scuze. I'm just an absolute beginner, though not in spelling rules :"> report an abuse ;)

De adaugat ar my fi multe, cel mai important lucru fiind faptul ca limita de est a parcelei mele e liziera padurii, din rezerva consiliului judetean. R-go, a mea fiind ultima parcela retrocedata din zona inainte de liziera padurii, unde a disparut 70% din suprafata care imi este garantata de titlul de propr. Legislatia cadastrala mi se pare inadmisibil de proata, chiar dk sunt ardeleanca cu obarsii partial austro-ungare. Iar recursul acela in interesul legii, with all due respect... Angajatii OCPI sunt ba functionari publici, ba personal contractual in functie de interes...
Apropo, Incheierea de carte funciara considerati ca este act administrativ, sau nu ? Apropo de contencios sau necontencios...
Notarea dreptului de proprietate in cartea funciara se face impotriva celui inscris ca titular acolo. Mai demult incheierea de admitere a notarii se semna de un judecator delegat pentru cartea funciara si era o procedura necontencioasa.
Dat fiind ca suprafata este pe undeva pe linga o padure eu zic ca " a mancat-o lupul" :D
Pey, daca e asa, angajez vanator cu talente comparabile cu ale vanatorului din Scufita Rosie...
Multumesc pentru raspunsuri si astept scrisorile de intentie :D
Banuiesc ca astepti scrisorile de intentie ale lupului :D

Alte discuții în legătură

Cadastru adriana dj adriana dj am o hotarare definitiva si irevocabila pot face cadastru si intabularea dupa schita facuta de expert in timpul procesului sau trebuie sa platesc un alt ... (vezi toată discuția)
Probleme rectificate tp dumifilote dumifilote Am o hotarare definitiva de instanta pentru rectificarea titlului de proprietate. In cauza a fost dispusa expertiza topo cu avizare OCPI. Raportul de ... (vezi toată discuția)
Intabulare Dumies Dumies Am obtinut in urma unui Partaj judiciar (mostenire) o parcela intravilan in suprafata de 1500mp(titlu de proprietate) .Am intabulat aceasta parcela conform ... (vezi toată discuția)