avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita - administrator firma, posesor ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita - administrator firma, posesor autovehicul

Buna ziua, astazi am primit o executare silita pentru un credit contractat in anul 2010, in valoare de 8200 de lei. Suma totala care dupa ceea ce scrie in somatie ar trebui sa o platesc in termen de o zi, este de 9400 de lei.
Pe numele meu figurez doar cu un autovehicul marca VW golf 3 din 1995 in stare teoretica functionala.
In urma cu 2 ani am dechis un S.R.L. dar nu am reusit sa il duc prea departe. Dupa 6 luni am incetat activitatea dar nu am reusit sa suspend sau sa desfiintez societatea. Venituri nu am inregistrate pe firma de cand am incetat activitatea. Momentan lucrez part time cu salariul de 400 de lei.
De locuit locuiesc in apartamentul care este trecut pe numele parintilor,si care este si sediul firmei pe care am deschis-o iar unele bunuri de aici sunt pe numele meu.
Intrebari:
Pot sa imi pierd masina?
Pot fi confiscate bunurile din casa?
in ceea ce priveste firma, daca nu am nici un venit inregistrat, ce se intampla cu ea.
Risc ceva ca apartamentul reprezinta sediul firmei?
In termen de 3 zile trebuie sa ma duc la sediul executorului pentru a da o declaratie privind veniturile si bunurile care le detin.
Va multumesc pentru ajutor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Martie 2014
ekcstsy, utilizator
Cel mai recent răspuns: ekcstsy , utilizator 11:46, 22 Martie 2014
In eventualitatea in care as putea sa imi pierd masina (cu toate ca este vai de capul ei dar e masina), as putea sa o trec pe numele sotiei? Prin contract de vanzare-cumparare sau exista alta metoda ?
Va multumesc
Creditul pentru care sunteti executat este luat pe societate, sau in nume propriu? In ipoteza ca este luat in nume propriu, executarea silita se intinde, in functie de cererea creditorului, pe veniturile realizate (poprire) sau orice alta forma de executare - vanzare mobila sau imobila a bunurilor detinute in proprietate de dvs. In cazul firmei, aceeasi situatie - poprire pe conturi sau vanzarea bunurilor proprietatea societatii. Se poate vinde masina, daca aceasta este pe numele dvs si/sau, in cazul firmei-creditoare, pe numele firmei. Si bunurile din casa se pot vinde, sub conditia ca acestea sa fie pe numele dvs. Faptul ca apartamentul nu va este in proprietate, nu va poate fi executat, decat daca a fost declarat garantie la acel credit. Mult succes!
Creditul este luat in nume propriu iar apartamentul a fost folosit doar ca sediul pentru firma nou deschisa (camera 1 dupa cum scrie pe certificatul de inregistrare). Deci in cazul in care doar masina este pe numele meu, aceasta o pot pierde. In cazul in care reusesc sa o trec pe numele sotiei? O pot "salva"? Sau devine bun comun?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita credit nevoi personale- societate recuperari creante bebita83 bebita83 Buna Am si eu un credit de nevoi personale si de vreo 11 luni nu am mai platit mia venit o scrisoare de la o firma de recuperare ca sa achit tot creditul. ... (vezi toată discuția)
Executare silita Bonaparte33 Bonaparte33 Salut, datorifa faptului ca am multe rate, nu am reusit sa le platesc la timp si am intrat pe lista neagra a iroului de Credit. Banca la care am cea mai mare ... (vezi toată discuția)
Executare silita: poprire pe salariu keops_mic keops_mic Buna ziua, Datele problemei: - fratele meu si inca o persoana in urma unui proces trebuia sa platesca o suma unei firme prin 2011 - firma in 2013 i-a dat ... (vezi toată discuția)