avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociat la SRL-D si SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociat la SRL-D si SRL

Salutare,
Am o mica problema si sper ca aici sa gasesc raspunsul.
Stiu ca o conditie pentru a putea face un SRL-D este sa nu fi avut firma,PFA...
Eu am un SRL-D.Intrebarea mea e daca acum imi fac un SRL, ce se intampla?
Cel mai recent răspuns: razvlix , utilizator 09:17, 25 Martie 2014
In mod normal nu ar trebui sa pierdeti calitatea de micro in aceasta situatie si facilitatile care se acorda. Intreprinzator debutant este cel care înfiinţează pentru prima dată o societate cu răspundere limitată în condiţiile Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale OUG 6/2011.
Nu se mentioneaza nicaieri ca s-ar pierde aceasta calitate daca se infiinteaza ulterior un SRL.
Prev OUG 6/2011 se refera doar la SRL nu si la PFA, II, IF. Poti avea un PFA si apoi infiinta un SRL-D.
Multumesc pentru raspuns..

Florin Cioca a scris:

In mod normal nu ar trebui sa pierdeti calitatea de micro in aceasta situatie si facilitatile care se acorda. Intreprinzator debutant este cel care înfiinţează pentru prima dată o societate cu răspundere limitată în condiţiile Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale OUG 6/2011.
Nu se mentioneaza nicaieri ca s-ar pierde aceasta calitate daca se infiinteaza ulterior un SRL.
Prev OUG 6/2011 se refera doar la SRL nu si la PFA, II, IF. Poti avea un PFA si apoi infiinta un SRL-D.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl dupa infiintarea de srl-d ROCristi ROCristi Am infiintat in 2016 un SRL-D cu domeniul de activitate in IT. Doresc sa imi deschid un o alta soecietate pentru cresterea de animale (lucru ne-acceptat de ... (vezi toată discuția)
Scutire cas srl-d elenailie elenailie Buna ziua, as vrea sa stiu cat timp este o SRL-D infiintata in mai 2013 scutita de plata CAS ? Multumesc , o zi buna! (vezi toată discuția)
Facilitati firme nou infiintate ancaciu ancaciu ce facilitati au firmele nou infiintate :impozit pe profit ,viramente salarii (vezi toată discuția)