avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoastere nou nascut din afara casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoastere nou nascut din afara casatoriei

BUna seara,sapt trecuta o prietena a nascut un bebe anterior pronuntarii actiunii de divort de sot . Problema este ca bebe nu este copilul sotului prietenei ci a unui alt domn. Pe certificatul de nastere al bebelui figureaza numele fostului sot al prietenei, intrucat doamna nu are inca buletinul schimbat datorita lipsei sentintei de divort..
Stiti cumva care este procedura pentru modificarea numelui de familie a bebelui si luarea numelui tatalui biologic? ajunge sa ca tatal biologic sa dea o declaratie la notar iar la serviciul de stare civila sa se corecteze certificatul de nasteere a bebelui ori trebuie mers in instanta?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:45, 24 Martie 2014
Nu e nimic de corectat, copilul nascut sau conceput in timpul casatoriei, il are ca tata pe sotul mamei sale. In instanta se rezolva problema asta, unul din ei ( mama, tatal biologic sau fostul sot)va tagadui paternitatea.
Daca tatal biologic va fi cel ce va tagadui paternitatea, se va stabili filiatia in acelasi proces.
Daca actioneaza mama sau fostul sot, dupa ce veti ( vor) rezolva cu tagada, tatal biologic il va recunoaste la starea civila si ii vor declara impreuna numele.
Ultima modificare: Luni, 24 Martie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am nascut acum o săptămână. sunt divorțat de ... Gabriela3mm Gabriela3mm Buna ziua! Am nascut acum o săptămână. Sunt divorțata de 3 luni de zile. Eu mi-am luat numele de fata inapoi . Am fost sa fac certificatul copilului si ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil Loredana maria Loredana maria In martie 2017 am plecat de la fostul sot iar in iunie 2018 am ramas insarcinata cu actualul concubin.in octombrie 2018 am divorțat de fostul sot.Copilul meu ... (vezi toată discuția)
Problemă certificat de naștere: concubina nu a terminat divorțul, prin urmare copilul nostru e pe numele fostului ei soț. care sunt pașii pentru a-l trece pe numele meu? Daniel3232 Daniel3232 Buna seara. Am si eu o problema grava. De 1 an si jumatate iubita mea se afla in divort cu sotul ei. Ei au fost despartiti de mai mult timp. Intre timp noi am ... (vezi toată discuția)