va salut cu mult respect stimata doamna avocat Florentina Paven,
uite ce mic este pamantul si mai este si rotund:D
Cu privire la speta de mai sus, va multumesc pentru interventia dvs deosebit de pretioasa si pentru mine.
Eu considerasem "lucru grabnic" care sa impuna luarea unei masuri vremelnice pe calea O.P., faptul ca obligatia debitorului rezultata din contractul de imprumut a ajuns la scadenta, si pentru a intampina crearea de prejudicii mai mari creditorului, instanta sa ia masura grabnica de a-l obliga pe debitor la plata prin ordonanta.
In acest context,
OG 5/2001 prevede ca:
"Cererea de emitere a unei ordonante care sa contina o somatie de plata se adreseaza presedintelui instantei de la domiciliul debitorului persoana fizica sau sediul debitorului persoana juridica. Competenta materiala sa judece o astfel de cerere o are instanta careia i-ar reveni cauza respectiva in fond, daca s-ar judeca conform procedurii de drept comun. "
Pe aceste considerente am mers cand am indicat domnului sa apeleze la instanta prin ordonanta.
Cu stima.
Carpatina
Carpatina a scris:
Mulțumesc ptr răspuns.Sunteți amabilă sa îmi spune-ți cît durează un asemenea proces?
La executor sa-i spuneti ca debitorul dvs are o mostenire care nu a fost inca impartita. Atunci executorul poate dispune sa se efectueze imparteala mostenirii si partea care ii revine debitorului sa fie pusa sub sechestru pana la achitarea debitului datorat catre dvs, iar in cazul ca din acea parte inca nu v-ati indestulat, atunci executorul va proceda la poprirea pe salariu, asa cum aratesa antecesoarea mea 2007_rozi. Si mai sunt si alte metode de executare, dar acestea mai tarziu.
Multumesc mult pentru raspunsuri m-am mai linistit stiind ca exista o sansa sa imi recuperez banii.In contractul de imprumut semnat in fata notarului apare dupa datele partilor si suma urmatoarea precizare citez:"Noi partile contractante ,hotaram de comun acord,ca in caz de nerestituire a imprumutului la termenul stabilit,imprumutatorul sa poata trece la executarea silita asupra bunurilor mobile si imobile ale imprumutatului ,fara somatie sau punere in intarziere,in baza prezentului act,care constituie titlu executoriu ,conform art 66 di legea nr 36?1995,imprumutatul urmand a suporta si cheltuielile ocazionate de executarea silita."Daca merg direct la executor fara sa apelez la instanta si precizez si faptul ca mostenirea nu a fost impartita dispune impartirea mostenirii si sa puna sechestrul pe partea mostenita de respectivul?Daca restul mostenitorilor nu vor sa vanda bunul mostenit atunci sunt obligati sa il despagubeasca?ptr ca el mosteneste o parte dintr-un apartament.Eu nu voi avea cum sa vand o camera sau cat i se cuvine lui.Ce se poate face?Multumesc mult inca o data ptr timpul acordat.
[/quot
Buna ziua!Va aduc niste noutati referitoare la cazul meu.Astazi am contactat un executor din orasul meu,dat fiind ca contractul de imprumut expirase.Multumesc d-nei Carpatina ptr sfat mi-a fost de folos.Executorul mi-a confirmat ca poate executa imparteala mostenirii.O singura intrebare am ptr ca executorul nu stia exact dupa ce se pune sechestru pe partea mostenita de debitor cum se poate vindea aceea parte.Trebuie rascumparata de restul mostenitorilor ,sau in caz contrar se poate vinde tot bunul ca eu sa imi recuperez partea debitorului?Va rog daca aveti idee sa ma ajutati.Va multumesc .
In mod normal executorul isi organizeaza sechestrul si il aplica. Tot el face si executarea. In ce mod o va face, va ramane de vazut, dupa ce se pune sechestrul. Caci dupa ce se pune sechestrul pe bunurile debitorului, in urma impartelii mostenrii, va depinde si de debitor inmare masura cum reactioneaza la o astfel de interventie "in forta". De obicei, in astfel de situatii, debitorul, cedeaza si platesete tot. Sunt insa situatii cand debitorul chiar sa vrea sa plateasca nu are de unde, si atunci executorului ii revine sarcina sa actioneze in sensul de a organiza o licitatie asupra bunurilor, sau daca creditorul doreste poate sa pastreze el bunurile, depinde de executor, de creditor si de debitor. Apoi mai depinde chiar si de instanta, caci daca debitorul este nemultumit, s-ar putea sa faca contestatie la executare, se va ajunge in instanta, se va judeca, se va da o hotarare, se poate face recurs, iar judecata, iar hotarare, ceea ce va intarzia cu mult recuperarea creantei (a banilor).
Buna seara! Va rog ajutati-ma!!!!Am fost la executor ,am platit taxa,i-am specificat ca debitorul mosteneste un bunnuri de la tatal sau si ca nu stiu daca a facut sau nu succesiune.Executorul mi-a spus ca va cere certificatul de deces de la primarie (mi-a specificat ca poate dura doua saptamanii).La executor am complectat o cerere de executare.Azi am aflat de la debitor ca a facut succesiunea cu o saptamana inainte de expirarea contractului si ca a renuntat impreuna cu fratii in favoarea mamei sale si ca mama sa va vinde bunul mostenit.Dupa semnarea contractului de imprumut aproximativ la o luna a vandut masina care era pe numele sau,acum a renuntat in favoarea mamei sale.Ce mai pot face,imi este frica ca mama lui sa nu vanda bunul si sa raman cu buzele umflate.Asta ca asta dar mai dureros este ca suma care i-am imprumutat-o pe langa faptul ca este mare eu am luat-o din banca(imprumut) si acum platesc rate .Va rog din suflet un ajutor,voi incerca sa gasesc un avocat sa imi spuna ce pot sa fac,dar asta numai luni pot sa o fac si pana atunci cred ca o i-au razna.Mii de multumiri in special d-nei Carpatina.Oare as putea prin ordonanta prezidentiala sa cer anularea certificatului de mostenitor,sau ce pot face s-a impiedic vanzarea bunului pana la obtinerea anularii?