avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitul pe venitul agricol
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitul pe venitul agricol

Ce impozit are de platit soacra mea,pe un teren de 5000mp,in cîmp,care e cultivat cu porumb?;ea nu a platit in ultimii ani decit impozit pe teren;inteleg ca din 2013 este si (sau numai?)impozit pe venitul agricol;cine stabileste cuantumul?primaria,sau ce lege?.MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:41, 25 Martie 2014
Pentru veniturile din activitati agricole, cultura cerealelor, sunt neimpozabile daca se cultiva sub 2 ha. Aici, la aceste venituri, intra si veniturile obtinute din vanzarea productiei in stare naturala, dupa recoltare.
Normele de venit, peste acele plafoane sub care e neimpozabil, se stabilesc anual de catre cei de la finante , la nivel de judet.
Multumesc!;deci are de plată doar impozit pe teren,stabilit de" taxe si impozite locale",nu?
Da, ramane doar impozitul pe teren.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit agricultura iancu123 iancu123 care este actul normativ care reglementeaza impozitul forfetar in agricultura, si cum se calculeaza, acesta? (vezi toată discuția)
Declaratia 221 venit din exploatarea terenurilor agricole si animale marcelctin marcelctin Buna seara. Ieri am primit de la administratie adresa sa ma prezint la anaf, astazi m-am prezentat si m-au intrebat de ce nu am depus anul trecut declaratia ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venitul agricol ContSters137621 ContSters137621 Buna seara familia mea detine 2.65 ha pamant pe care l-a cultivat astfel - 0.59 ha lucerna - 2.06 ha orzoaica va rog sa-mi spunrti daca este necesara depus ... (vezi toată discuția)