avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Eliberare certificat nastere... mama purtatoare
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Eliberare certificat nastere... mama purtatoare

Buna ziua, supun atentiei d-stra urmatoarea situatie. Suntem o familie de romani rezidenti in Grecia, care pentru visul de a avea un copil a trebuit sa apelam in ultima instanta la "mama purtatoare" . Vreau sa precizez de la inceput ca toata documentatia pt acest lucru (analize, actele juridice si infatisarea la tribunal pt a ni se permite acest lucru) a fost facuta aici, in Grecia. Mentionez ca "mama purtatoare" este de origine romana, casatorita, si rezidenta in grecia.
As dori sa ma interesez care sunt demersurile pt obtinerea certificatului de nastere in cazul unui copil nascut de mama purtatoare intr-o tara straina membra a U.E. Conform legislatiei din Grecia, vom avea un certificat de nastere al copilului direct pe numele nostru, dar cred ca cest lucru este valabil doar daca am fi avut cetatenie greca. Tinand cont ca aici in Grecia avem doar statut de rezidenti, mai mult ca sigur certificatul de nastere va fi eliberat de catre autoritatile romane. Intrebare este, autoritatile romane elibereaza certificatul de nastere pe numele nostru?, sau statul roman inca recunoaste ca mama doar persoana care da nastere copilului, si in acest caz care sunt pasii de urmat.
va multumim
Cel mai recent răspuns: Konstantinos22 , utilizator 22:50, 23 Noiembrie 2016
LA MULTI ANI FRUMOSI!!!! avocatnet.ro
.... in noul an revenim cu vesti bune, si anume, transcrierea certificatelor de nastere ""da, suntem parinti de gemeni, baietel si fetita!!!!!!"" s-a derulat fara nici un fel de problema(prin imputernicire legalizata, apostilata, traduceri, etc).

p.s. as dori sa stiu daca in cazul acestui segment al forumului imi puteti oferi mai multe detalii despre:
1. alocatia de nou nascut pe care o ofera statul roman copiilor de pana la 2 ani daca se poate lua si/sau din romania, si daca da, de ce acte, formulare as avea nevoie tinand cont ca noi suntem rezidenti in GRECIA, si care este cuantumul ei(fiind vb. de 2 copii, gemeni).
2. legat de indemnizatia de crestere a copiilor, as dori sa sa stiu daca statul roman ofera asa ceva si in cazul in care "mama" nu a avut un loc de munca in ultimii 2 ani.
va multumesc
Felicitari !
Adresati intrebarile legate de alocatii si indemnizatii in sectiunea somaj, deschizand topic nou.
Va salut! As dori sa stiu cum va pot contacta. Sunt intr-o situatie asemanatoare celei in care v-ati aflat dumneavoastra in urma cu doi ani. As fi bucuros sa primesc cateva sfaturi de la dumneavoastra. Cu tot respectul!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere pentru un copil nascut in grecia ioannoula ioannoula Sunt casatorita in Grecia, si am un copil minor de 1 an jumate, caruia sotul meu nu vrea sa-i faca certificat de nastere romanesc. Am inteles ca o pot face cu ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere saiadi saiadi :(buna seara.copil nascut in grecia mama romanca tatal irakinos.necasatoriti.copilul recunoscut de catre tata.mentionez ca tatal a obtinut in grecia azil ... (vezi toată discuția)
Transcriere certificat de nastere sonia.maria sonia.maria Ce demersuri trebuie facute de ofiterul de stare civila in cazul transcrierii unui certificat de nastere privind un copil care provine dintr-un parinte roman ... (vezi toată discuția)