avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... promovare ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

promovare ?

lucrez intr-o unitate sanitara de aprov. 15 ani si am fost incadrata pe post de functionar. Lucrez la biroul aprovizionare, achizitii , transport.Mentionez ca fac aproximativ toate lucrarile ce tin de achizitii publice inclusiv cele din SEAP.Anul trecut am absolvit facultatea de finante banci si am facut cerere de transformare a postului sau de a ocupa un post de economist vacant din cadrul serviciului.Pana in prezent nu mi s-a dat nici un raspuns la cererile mele, dar azi am fost chemata sa semnez ca accept sa trec pe propria raspundere pe post de economist debutant.Ca nu mi se poate face trecerea la economist 2 sau 3 doarece functionarul nu are functie economica , chiar daca atributiile mele au fost cu totul altele.
este oare normal?
Acesti coeficienti nu se aplica salariatilor din sistemul bugetar ... pentru salarizarea functionarilor publici exista OG nr.6/2007 cu modificarile ulterioare, iar pentru personalul bugetar OG nr.10/2008 .

OUG nr. 31/2009 privind unele masuri in domeniul salarizarii personalului din sectorul bugetar
Art. 1. — in luna aprilie 2009, in ceea ce priveste salarizarea personalului din sectorul bugetar, se aplica urmatoarele acte normative:
c) Ordonanta Guvernului nr. 17/2008 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 115/2004 privind salarizarea si alte drepturi ale personalului contractual din unitatile sanitare publice din sectorul sanitar, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 83 din 1 februarie 2008, aprobata cu modificari prin Legea nr. 304/2008;

ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ nr. 115 din 24 noiembrie 2004
privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului contractual din unităţile sanitare publice din sectorul sanitar
(actualizată până la data de 4 februarie 2008*)

ART. 7
(3) Personalul care beneficiază de salariu de merit se stabileşte o dată pe an, pentru o perioadă de 12 luni, după aprobarea bugetelor anuale, pe baza rezultatelor obţinute în activitatea desfăşurată în anul precedent, apreciată conform criteriilor elaborate de ordonatorul principal de credite, cu consultarea organizaţiilor sindicale reprezentative la nivel de unitate sau, după caz, a reprezentanţilor salariaţilor, acolo unde nu sunt astfel de organizaţii sindicale. În cazul în care pe parcursul anului intervin modificări ale funcţiei deţinute, care nu sunt imputabile persoanei beneficiare de salariu de merit, inclusiv modificarea funcţiei prin promovare, acordarea acestuia se menţine până la expirarea perioadei pentru care a fost stabilit.
ART. 18
(1) Promovarea în condiţiile legii a persoanelor încadrate pe funcţia de debutant, precum şi a celor care au absolvit studii de nivel superior într-un domeniu care să cuprindă activitatea respectivă se face prin transformarea postului pe care acestea sunt încadrate într-un post de nivel superior.
(2) Absolvenţii învăţământului superior de lungă sau scurtă durată, care la data trecerii pe funcţia corespunzătoare studiilor absolvite erau încadraţi pe funcţii cu nivel de studii inferior, specifice domeniului în care au absolvit studiile universitare, se încadrează la gradul profesional corespunzător studiilor absolvite, la care se asigură o creştere cu până la 20% a salariului de bază avut.

Printati aceste prevederi legale si sugerati-le sa isi intocmeasca acte aditionale pentru schimbarea functiei in i....i, pe propria lor raspundere#-X-(
eu asta nu inteleg, in ce domeniu ar fi trebuit sa absolv o facultate ca sa ma pot incadra in art. 18 (2) ?
pentru ca mi se spune doar ca nu am absolvit facultatea care trebuie.
si chiar nu mi s-ar crea mie un post special, pentru ca in acest serviciu sunt 2 posturi vacante de economisti de aprox. 2 ani.
Facultatea absolvita trebuie sa confere specializare in domeniul de activitate.
Nu trebuie neaparat creat un post, se poate transforma unul vacant. Nu cred ca va accepta cineva sa creeze un post special pentru o persoana care a absolvit o facultate.
pai daca lucrez in achizitii si fac. de finante banci nu este buna, atunci care ar fi fost buna, asta incerc sa ma lamuresc, caci am vazut ca in serv de achizitii lucreaza si economisti si ingineri.

Alte discuții în legătură

Transformare post?promovare? michelina1971 michelina1971 Buna ziua, vreau si eu un raspuns competent pentru problema mea. Sunt asistent medical principal -statistician, incadrata in serviciul de statistica si ... (vezi toată discuția)
Promovare pe studii superioare alehandraa alehandraa Buna ziua. Sunt referent cu studii medii din anul 2001 intr-o institutie publica,personal contractual cu casa, in anul 2010 am absolvit Facultatea de ... (vezi toată discuția)
Urgent:treapta de salarizare personal contractual kormi kormi Buna seara! Am nevoie de ajutor, privind treapta de salarizare. Pe scurt: Am studii post liceale de 3 ani in asistenta sociala, vechime 5 ani in protectia ... (vezi toată discuția)