avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de trecere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de trecere

Am cumparat de la un cetatean un imobil , situat intr-o curte comuna.Ne-am inteles verbalcu privire la accesul auto in curte.Din intrarea in curte am cumparat 1.3 m(poarta mica), care este in c.v.Dupa 3 ani s-a hotarat sa vanda.Problema este urmatoarea :Noul proprietar poate sa-mi ingradeasca accesul cu auto in curte, pt ca intrarea se face prin terenul lui si apoi intru pe al meu?
acum este comuna dar dupa vanzare se poate delimita
De acord ca este sunt mai multe tipuri de servitute, problema mea e la acel TREBUIE. De ce trebuie, scrie undeva ca e musai sa ajungi la usa portii cu masina? Astia de la bloc, saracaii, care parcheaza si la 2 strazi distanta ca asta e situatia, unde sa faca cerere?
Asta spun, de ce trebuie acces cu masina in curte? Acces are, dar nu auto.

Dupa care vanzare se poate delimita? De ce nu ati delimitat-o pana acum? Daca se poate imparti, atunci faceti iesire din indiviziune si basta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare in dreptul unui teren proprietate privata dianaozdal dianaozdal Am urmatoarea problema: ne-am mutat de curand intr-un complex rezidential din Voluntari si avem probleme cu un vecin care insista sa-si parcheze masina in ... (vezi toată discuția)
Proces Aida2016 Aida2016 Daca proprietarul servitutii imi interzice folosirea servitutii pe toata suprafata,si la intrare pe servitute a pus o poarta proprie(pe care avem acces) se ... (vezi toată discuția)