avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credite pentru persoane cu handicap
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credite pentru persoane cu handicap

Buna ziua,

Persoanele cu handicap grav pot beneficia de credit a carui dobanda se suporta de ;la bugetul de stat prin bugetul AUTORITATII NATIONALE PERSOANE CU HANDICAP, pentru achizitionarea unui mijloc de transport ??
Se acorda credite atat pentru cei care doresc mijloace de transport FARA ADAPTARE sau numai pentru persoanele cu handicap care trebuie sa adapteze mijlocul de transport , dupa nevoia fiecaruia??
Puteti enumera cateva banci care acorda asemenea credite?

Multumesc?
Cel mai recent răspuns: grigstav , utilizator 11:00, 31 Martie 2014
Gasiti informatii aici
[ link extern ]

Una din banci este banca care a acordat un vestit credit care a facut "valuri" ;)
[ link extern ]
in rest aveti posibilitatea accesarii site-urile bancilor prezente in Romania si afla informatii relevante.
Art. 27 legea 448/2006

(1) Persoanele adulte cu handicap grav sau accentuat pot beneficia de credit a cărui dobândă se suportă din bugetul de stat, prin transferuri de la bugetul Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Handicap la bugetele direcţiilor generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene, respectiv locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, în baza unui contract privind angajamentul de plată a dobânzii pentru achiziţionarea unui singur autovehicul şi pentru adaptarea unei locuinţe conform nevoilor individuale de acces, cu condiţia plăţii la scadenţă a ratelor creditului, dar şi cu condiţia ca valoarea creditului să nu depăşească 10.000 de euro, iar returnarea creditului să nu depăşească 10 ani. În cazul achiziţionării de autovehicule adaptate special pentru transportul persoanelor cu handicap netransferabile, dependente de scaunul cu rotile, valoarea creditului nu poate depăşi 20.000 de euro, perioada de rambursare fiind de 15 ani.

Dupa cum vedeti, aveti dreptul si dvs chiar daca nu e nevoie sa adaptati autoturismul unui handicap.




VA MULTUMESC PENTRU RASPUNS !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot persoanele cu handicap sa cumpere masina in rate? aditza38 aditza38 o persoana cu gr 1 poate obtine credit la banca pentru achizitionarea unui autoturism?Daca da,care sunt conditiile,ce venit trebuie sa aiva si ce banca acorda ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am și eu o întrebare și anume: sufăr de epilepsie ... bogdamica bogdamica Bună ziua, Am și eu o întrebare și anume: Sufăr de epilepsie și am grad de handicap accentuat permanent, am făcut credit la banca de nevoi personale ... (vezi toată discuția)
Dobanda creditului suportata de stat? tatiana30 tatiana30 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca exista o lege(si sa imi mentionati care) in care este precizat faptul ca bolnavi icare au diagnosticul de neoplasm ... (vezi toată discuția)