avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Dobanda creditului suportata de stat?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Dobanda creditului suportata de stat?

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca exista o lege(si sa imi mentionati care) in care este precizat faptul ca bolnavi icare au diagnosticul de neoplasm mamar sunt scutiti de catre dobanda(de fapt este suportata de stat) in cazul unui credit ipotecar.
Din cate am inteles ar exista posibilitatea sa fie platitia doar rata de catre bolnav si dobanda sa fie acoperita de catre stat.
Ce demersuri sunt necesare pentru ca dobanda sa fie suportata de catre stat.
Este adevarat? Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:04, 2 Martie 2015
Daca sunteti incadrata in grad de handicap.
ART. 27
(1) Persoanele adulte cu handicap grav sau accentuat pot beneficia de credit a cărui dobândă se suportă din bugetul de stat, prin transferuri de la bugetul Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Handicap la bugetele direcţiilor generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene, respectiv locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, în baza unui contract privind angajamentul de plată a dobânzii pentru achiziţionarea unui singur autovehicul şi pentru adaptarea unei locuinţe conform nevoilor individuale de acces, cu condiţia plăţii la scadenţă a ratelor creditului, dar şi cu condiţia ca valoarea creditului să nu depăşească 10.000 de euro, iar returnarea creditului să nu depăşească 10 ani. În cazul achiziţionării de autovehicule adaptate special pentru transportul persoanelor cu handicap netransferabile, dependente de scaunul cu rotile, valoarea creditului nu poate depăşi 20.000 de euro, perioada de rambursare fiind de 15 ani.
(1^1) Persoanele care au contractat un credit în condiţiile prevăzute la alin. (1) şi cărora, în urma reevaluării, li s-a schimbat încadrarea în gradul de handicap beneficiază în continuare de aceleaşi condiţii de rambursare până la achitarea creditului.

(3) Metodologia de preluare de către direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene, respectiv locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti a contractelor privind angajamentul de plată a dobânzii încheiate de Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Handicap şi de asigurare a transferurilor financiare se aprobă prin ordin al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facilitati ale persoanelor cu handicap la creditare Roland Mindrila Roland Mindrila Art. 27 Legea 448/2006 Drepturile persoanelor cu handicap Facilităţi Categorie: Legea 448 2006 actualizata persoane cu handicap (1) Persoanele adulte cu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am și eu o întrebare și anume: sufăr de epilepsie ... bogdamica bogdamica Bună ziua, Am și eu o întrebare și anume: Sufăr de epilepsie și am grad de handicap accentuat permanent, am făcut credit la banca de nevoi personale ... (vezi toată discuția)
Credite pentru persoane cu handicap grigstav grigstav Buna ziua, Persoanele cu handicap grav pot beneficia de credit a carui dobanda se suporta de ;la bugetul de stat prin bugetul AUTORITATII NATIONALE ... (vezi toată discuția)