avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Inregistrare copil din relatie extraconjugala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Inregistrare copil din relatie extraconjugala

buna ziua as vrea sa ma ajutati cu o nelamurire. sunt casatorita si am un copil dintr-o relatie extraconjugala , cu sotul sunt in divort iar legea m-a obliga sa-mi trec copilul din relatia extraconjugala pe numele sotului. vreau sa stiu daca exista alta posibilitate de a inregistra copilul pe numele tatalui biologic . copilului inca nu i-am facut certificat in speranta ca poate se gaseste o posibilitate sa poarte numele tatalui biologic . multumesc
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2014
cristina130, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandrumilan04 , utilizator 18:04, 17 Mai 2021
Da, sigur..Daca nu vreti sa il implicati pe tatal biologic in acest proces, puteti sa tagaduiti dvs si dupa ce veti avea o hot favorabila si copilul nu va mai avea tata, tatal biologic il va putea recunoaste la starea civila.
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2014
gi-jane2, moderator
dar sotul trebuie sa recunoasca in instanta ca nu e copilul lui sau imi trebuie o declaratie notariala de la el precum ca nu e copilul lui?
Trebuie sa dovediti ca nu e tatal lui, poate ca declaratia sotului si depozitiile martorilor sa fie de ajuns sau va trebui ca sotul sa faca si test ADN.
daca sotul nu se va prezenta la tribunal ce pot sa fac, ce sanse am sa obtin tagada daca nu ma pot intelege cu el?
sau dak sotul mi-ar da o declaratie precum ca nu el e tatal copilului as putea sa-l trec pe numele tatalui biologic fara sa mai ajungem la tribunal?

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am divorțat la notar în luna 7 de sarcină și am ... AnaMariaNeacsu AnaMariaNeacsu Buna ziua! Am divorțat la notar în luna 7 de sarcină și am revenit la numele dinainte ( fostul soț este tatăl biologic al copilului). M-am interesat la ... (vezi toată discuția)
Am numele fostului sot, tatal biologic.. performer189 performer189 Buna ziua o prietena de-a mea s-a despartit de actualul barbat si s-a imprietenit cu altcineva ea fiind maritata cu acte cu fostul, cu actualul a ramas ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate plrflrn plrflrn O femeie si un barbat sunt casatoriti. Decid sa divorteze, Fiecare incearca sa-si refaca viata. Femeia ramane insarcinata inainte ca decizia de divort sa ... (vezi toată discuția)