avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Autorizatie constructie
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Autorizatie constructie

Buna ziua,
As vrea sa va intreb daca este necesara autorizatie de constructie pt. amplasarea unei cabanute de lemn, pe piloni, deci fara fundatie , pe un teren la tara, pentru ca am inteles ca doar in conditiile construirii pe fundatie se impune obtinerea unei autorizatii.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 20:03, 2 Aprilie 2014
Conform art. 11 alin. 2 Legea 50/1991:
Se pot executa fără autorizaţie de construire şi lucrări pentru amplasarea de tonete, pupitre acoperite sau închise, destinate difuzării şi comercializării presei, cărţilor şi florilor, care sunt amplasate direct pe sol, fără fundaţii şi platforme, precum şi fără racorduri şi/sau branşamente la utilităţi urbane, cu excepţia energiei electrice.
:( Da, maxim 5 mp si doar curent electric...
ORDIN 1430/2005
pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii
ARTICOLUL 60
Obiecte de mobilier urban exceptate de la autorizare
(1) Potrivit prevederilor art. 11 alin. (2) din Lege, nu este necesara emiterea autorizatiei de construire pentru amplasarea pe sol a obiectelor de mobilier urban destinate difuzarii si comercializarii presei, cartilor si florilor - tonete, pupitre acoperite sau inchise (chioscuri) cu suprafata construita de maximum 5,00 m2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare amplasare toneta comercializare flori Florentina80 Florentina80 Buna ziua! Problema mea este urmatoarea: detin un contract de inchiriere al unui teren(incheiat cu Primaria) in vederea construirii unei tonete ... (vezi toată discuția)
Casa de vacanta din lemn fara autorizatie de constructie karsor karsor Parintii mei au un teren, proprietatea mamei mele prin succesiune si anul trecut am ridicat impreuna cu ei o camera de 2.80/3.80 si o terasa de 2.80/2.00 ... (vezi toată discuția)