avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Casa de vacanta din lemn fara autorizatie de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Casa de vacanta din lemn fara autorizatie de constructie

Parintii mei au un teren, proprietatea mamei mele prin succesiune si anul trecut am ridicat impreuna cu ei o camera de 2.80/3.80 si o terasa de 2.80/2.00 numai din lemn si OSB cu acoperis de tabla. As dori sa stiu daca pentru acest tip de constructie imi trebuia autorizatie de constructie, pentru ca eu, acum vreo 2 ani, am citit un articol intr-un ziar care spunea ca pentru construirea unei astfel de constructii este suficient numai acordul proprietarului. Imi pare rau ca nu am notat si numarul legii.
Daca nu este corect ceea ce am facut ce pasi trebuie sa urmez pentru a putea sa intru in legalitate ca sa pot face cerere pentru bransare la curent electric.
Cel mai recent răspuns: pneuros , utilizator 21:04, 19 Aprilie 2012
Absolut pentru orice construcţie este necesară o autorizaţie.
Este adevărat că fiind o construcţie de categorie redusă, vor fi necesare şi acte mai puţine.Pentru branşament electric solicitaţi printr-o cerere, pentru deschidere şantier , şi pe urmă puteţi transforma, cu aprobarea operatorului ,de distribuţie, în contract permanent.,
legea 50/1991 spune astfel art 11 alin 2
(2) Se pot executa fără autorizaţie de construire şi lucrări pentru amplasarea de tonete, pupitre acoperite sau închise, destinate difuzării şi comercializării presei, cărţilor şi florilor, care sunt amplasate direct pe sol, fără fundaţii şi platforme, precum şi fără racorduri şi/sau branşamente la utilităţi urbane, cu excepţia energiei electrice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie constructie Anca Puma Anca Puma Buna ziua, As vrea sa va intreb daca este necesara autorizatie de constructie pt. amplasarea unei cabanute de lemn, pe piloni, deci fara fundatie , pe un ... (vezi toată discuția)
Acte necesare amplasare toneta comercializare flori Florentina80 Florentina80 Buna ziua! Problema mea este urmatoarea: detin un contract de inchiriere al unui teren(incheiat cu Primaria) in vederea construirii unei tonete ... (vezi toată discuția)