avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Acte necesare amplasare toneta comercializare flori
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Acte necesare amplasare toneta comercializare flori

Buna ziua!
Problema mea este urmatoarea: detin un contract de inchiriere al unui teren(incheiat cu Primaria) in vederea construirii unei tonete comercializare flori. Marturisesc ca primaria respectiva este foarte confuza in ceea ce priveste incadrarea legala a tonetei. Am gasit si eu legea conform careia toneta nu are nevoie de autorizatie de construire, lege de prin 2004, parca, insa va dati seama ca nu indraznesc sa fac vreo miscare gresita ca apoi sa ma trezesc in afara legii si cu amenzi binemeritate pe cap.
Va multumesc anticipat pentru orice raspuns.
Cel mai recent răspuns: V Ioana-Iulica , Consilier juridic 11:48, 13 Aprilie 2009
In conformitate cu prevederile art.3 lit.h, art.11 alin. 2 din Legea nr.50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii,republicata si modificata, precum si cu prevederile H.G. nr.584/2001 privind amplasarea unor obiecte de mobilier urban, “autoritatile administratiei publice locale pot emite autorizatii de functionare pe perioade determinate, pentru obiectele de mobilier urban, pe amplasamente stabilite in baza reglementarilor urbanistice aprobate, potrivit legii, precum si a regulamentelor proprii de organizare si functionare a activitatii economice pe domeniul public al unitatilor administrativ-teritoriale respective.”
In intelesul Hotararii Guvernului nr.584/2001, prin obiecte de mobilier urban se intelege: tonete, tarabe, pupitre acoperite sau inchise, destinate difuzarii si comercializarii presei, cartilor si florilor, care sunt amplasate direct pe sol, fara fundatii sau platforme, precum si fara racorduri la utilitatile urbane, cu exceptia energiei electrice.
In intelesul art. 3 lit. h din Legea nr. 50/1991 republicata si modificata, lucrari de constructii cu caracter provizoriu sunt: chioscuri, tonete, cabine, spatii de expunere situate pe caile si spatiile publice.
Conform prevederilor legale mentionate mai sus, conform prevederilor art. 8 lit.e din O.G. nr.21/2002 privind gospodarirea localitatilor urbane si rurale, autoritatea administratiei publice locale va proceda la stabilirea amplasamentelor obiectelor de mobilier urban si/sau constructiilor cu caracter provizoriu destinate difuzarii si comercializarii presei, cartilor si florilor, astfel incat sa se asigure respectarea prevederilor legale si a documentatiilor de amenajarea teritoriului si urbanism aprobate, precum si a normelor privind executarea constructiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie constructie Anca Puma Anca Puma Buna ziua, As vrea sa va intreb daca este necesara autorizatie de constructie pt. amplasarea unei cabanute de lemn, pe piloni, deci fara fundatie , pe un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,as dori sa ma lamuriti intr-o situatie. doresc sa comercializez ... ramo_ramo_ramo ramo_ramo_ramo Buna ziua,as dori sa ma lamuriti intr-o situatie. Doresc sa comercializez fructe/legume pe domeniul public,comert ambulant,pentru o perioada ... (vezi toată discuția)