avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită exceptia prevazuta de art 42 alin 3 c.pr.fisc.
Discuție deschisă în Executare silită

exceptia prevazuta de art 42 alin 3 c.pr.fisc.

daca somatia de plata si titlui executoriu emis prin intermediul mijloacelor informatice trimis prin posta la sediul firmei care urmeaza a fi executat dar care nu contine nici semnantura persoanei imputernicite nici stampila organului emitent este susceptibil de a fi lovit de nulitate absoluta?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 21:59, 28 Aprilie 2009
nu va inteleg intrebarea. Voi segmenta intrebarea dvs:
1. aveti o somatie de plata si un titlu executoriu
2. acestea s-au emis prin intermediul mijloacelor informatice. INTREBARE: care "mijloace informatice" ???...
3.somatia si titlul s-au trimis prin posta dar nu au fost semnate

Aceste doua documente nu pot fi lovite de nulitate absoluta, chiar daca nu sunt semnate.
Ma intereseaza in mod deosebit despre ce "mijloace informatice" faceati vorbire mai sus?

Fiindca daca cele doua documente au fost trimise de la adresa de E-Mail autentificata a creditorului (si apoi printate si trimise catre debitor prin posta) atunci nu mai este necesara semnarea acestora.
Nu.

Pentru ca exista Ordinului nr. 1364/2007 al Ministrului Economiei şi Finanţelor,prin care fiscul le poate trimite contribuabililor rău-platnici, prin e-mail, titluri executorii, somaţii de plată şi adrese de înfiinţare a popririi. Actele administrative emise în această modalitate sunt următoarele:
titlul executoriu; somaţie; adresa de înfiinţare a popririi; adresa de înfiinţare a popririi asupra disponibilităţilor băneşti; înştiinţare poprire; înştiinţare privind stingerea creanţelor fiscale; înştiintare privind stingerea creanţelor fiscale în urma distribuirii sumelor plătite în contul unic.

Actele administrative emise prin intermediul mijloacelor informatice, în procesul de colectare a creanţelor fiscale, sunt valabile fără semnătură şi ştampila administraţiilor şi direcţiilor financiare emitente, cf ordinului mai sus amintit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare afp nitmar nitmar 1.instiintarea de nedepunere a unei declaratii ce este: decizie,act administrativ? am contestat si faptul ca aceasta nu era datata,nu avea nr de inregistrare ... (vezi toată discuția)
Ajutor AnaR AnaR Buna Ziua. Imi puteti spune va rog in ce legislatie scrie ca un titlu executoriu trebuie stampilat.Am citit in codul de procedura fiscala la art.141 al(8), ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata f_karoly f_karoly 1. instiintarea de plata intocmita in acelasi timp cu procesul verbal de contraventie(fiscala) poate fi privita ca adresa de instiintare(-act premergator ... (vezi toată discuția)