avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Intermediar in asigurari persoane fizice - PFA sau II ?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Intermediar in asigurari persoane fizice - PFA sau II ?

Buna ziua,
Am absolvit cursul pentru calificarea profesionala a intermediarilor in asigurari persoane fizice si doresc inceperea unei colaborari cu un broker de asigurare. In acest sens v-as ruga, cateva informatii cu privire la ce statut ar fi mai oportun in situatia mea - PFA sau II, deasemenea ce taxe, contributii si impozite sunt aplicabile in cele doua cazuri ?

Cu respect,
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 13:25, 1 Aprilie 2014
PFA = II
singura diferenta care mai exista este ca II poate fii "mostenit"...
Alte diferente nu cred ca mai exista...
Impozit 16 % din incasari-plati deductibile
Sanatate 5.5
Pensie in anumite conditii obligatorie, minim 252 lei pe luna
La pfa poate exista impozit la norma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca + pfa dragos.rusu dragos.rusu Buna ziua, As fi interesat care ar fi costurile reale pentru un PFA (norma de venit) daca exista si o carte de munca asociata. Incerc sa postez ceea ce ... (vezi toată discuția)
Detalii infiintare persoana fizica autorizata TigerHeart TigerHeart As vrea sa devin pfa, dar nu prea am inteles unele lucruri... 1) Pentru inceput, as putea sa devin pfa in domeniul web design + gazduire web? 2) Ce taxe ar ... (vezi toată discuția)
Pfa agent asigurari corneliao corneliao Anul trecut am fost colaborator la un broker de asigurare dar nu am avut incasari mari. anul acesta pt a continua sa fac asigurari trebuie sa fiu PFA? si daca ... (vezi toată discuția)