avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cota tevi sau cota indiviza???
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cota tevi sau cota indiviza???

Pe casa scarii s-a montat o coloana noua de distributie pe verticala a agentului termic, iar incepand de luna trecuta asociatia de locatori a adaugat celor branjati la aceasta coloana un cost suplimentar numit "cota tevi" Este corect?
Energia termica radiata de coloanele verticale de distributie a agentului termic ce trec prin casa scarii nu trebuie platita de toti locatarii in mod egal conform cotei indiviza???
Daca s-a montat o coloana noua costurile se impart tuturor ap. din aceea asociatie .
Poti sa numesti cota tevi sau montare , reparatie cred ca conteaza mai putin cum denumim .
Energia termica ce reprezinta coloane subsol ; calorifere , coloane ce tranverseaza casa scarii se impart tuturor ap. in functie de cota parte indiviza indiferent daca ap. este legat la energia termica comuna .
Multumesc pt raspuns. Presedintele asociatie, nu doreste sa treaca la consumul comun aceasta energie radiata de coloana noua pt ca o considera speciala si conform "legilor" lui doar cei branjati trebuie sa plateasca. Mentionez ca nu este alta coloana pe tronsonul respectiv. Astazi, de exemplu ne-a cerut sa ne montam gigacalorimetru la nivel de bransament (care consta 2.620 lei) sau sa facem/refacem o coloana care sa treaca prin apartamente nu prin scara blocului. Cum ar trebui sa procedam ca sa-l convingem sa faca precum scrie in lege, precum a cum a raspuns si BEN 46?

Dodoutza a scris:

..........
Energia termica radiata de coloanele verticale de distributie a agentului termic ce trec prin casa scarii nu trebuie platita de toti locatarii in mod egal conform cotei indiviza???
Ba da, trebuie repartizata tuturor apartamentelor de pe acea scara deoarece incalzeste aerul de pe casa scarilor pentru toate apartamentele.

Din curiozitate: de ce s-a montat aceasta coloana suplimentara?

Pe scurt: Dupa revolutie tot blocul s-a debranjat de la centrala orasului, fiecare folosind surse alternative de incalzire, insa in 2004 s-a construit o noua centrala si mai toata lumea a facut cerere sa se branseze. Principala problema a fost ca vechile tevi verticale in majoritatea apartamentelor nu mai existau si daca existau erau infundate. Din acest motiv cei care au vrut sa se branseze si-au refacut/facut coloanele prin apartamente sau pe casa scarii. Coloana de care vorbesc este montata in 2006-2007, pe casa scarii probabil pentru ca nu au vrut unii vecini sa treaca prin ap. lor si/sau pt ca pe tronson sunt 2 ap nelocuite, nu stiu exact motivul. Apartamentul meu este bransat din 2009, cu acordul DADP-ului, la aceasta coloana si pana in luna ianuarie 2014, nu am platit niciodata cota tevi.

Deoarece in luna martie in ap. s-a stat putin timp, trebuie sa platesc 62 lei pt ce a inregistrat gigacalorimetru la intrarea in ap. si 101 lei pt cota tevi. Este corect?

Ce ne recomandati sa facem? Toti cei care suntem in aceasta situatie, am fost la DADP si la primarie...suntem plimbati, ni se promite si atat.
Aveti repartitoare?

Alte discuții în legătură

Repartizare cheltuieli comune de incalzire alexandrudragos13 alexandrudragos13 Supun atentiei Dvs urmaroarea situatie a unui condominiu: - subsolul tehnic transformat in spatiu comercial - parter si mezanin spatiu comercial (din ... (vezi toată discuția)
Plata servicii de caldura apartament debransat catalinita catalinita Buna ziua, Anul trecut m-am debransat de la caldura, am montat centrala si totusi, aparent inca mai platesc caldura celor doua coloane care imi traverseaza ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna mai exact: "caldura parti comune" ? stanciu4444 stanciu4444 Ce inseamna mai exact: \"caldura parti comune\" la plata intretinerii ? Eu inteleg ca sunt tevile de caldura care iti traverseaza apartamentul si caloriferele ... (vezi toată discuția)