avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere de Irlanda (learner permit)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere de Irlanda (learner permit)

Buna ziua am fost in Irlanda si am obtinut permis de conducere ( Learner Permit) dupa testul teoretic.
Intrebarea mea este pot sa dau in Romania doar proba practica eu deja avand proba teoretica facuta in Irlanda.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:26, 16 Februarie 2014
Pe scurt. Nu.
Ceva mai explicit. Obtinerea permisului de conducere este reglementata de Codul rutier si Regulamentul de aplicare al acestuia in care eu n-am gasit nicio situatie in care proba teoretica se poate da altfel decat in modul reglementat si raspunzand la cele 26 de intrebari. Ca urmare, pentru a obtine permisul fie mergeti in Irlanda si promovati si la proba practica, fie le promovati pe amandoua in Romania. In fond, de vreme ce ati promovat acolo examenul teoretic ar trebui sa o faceti cu aceeasi usurinta si in Romania.
Ultima modificare: Duminică, 12 Mai 2013
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
daca ati obtinut acest document in Irlanda trebuie sa fi fost informat despre faptul ca acesta este valabil doar in Irlanda.

[ link extern ] /

pentru obtinerea permisului de conducere trebuie sa urmati sfatul lui @u.b.i.k., ROmania ori Irlanda.
imi puteti spune daca permisu de learner obtinut in cipru poate fi schimbat in romania cu un permis ca acestea de sunt acum
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Februarie 2014
JAN123, utilizator
ORDIN Nr.163 din 10.08.2011 privind preschimbarea permiselor de conducere naţionale eliberate de autorităţile competente ale altor state cu documente similare româneşti

Art. 3. - (1) Permisele de conducere naţionale eliberate de autorităţile statelor prevăzute la art. 2 alin. (1) pot fi preschimbate cu documente similare româneşti, în condiţiile stabilite prin prezentul ordin, cu categoriile/subcategoriile echivalente permiselor de conducere româneşti.

Cum in Romania nu exista permis "learner" inseamna ca nu il puteti preschimba in permis romanesc.

Trebuie sa detineti un permis "full" ptr a-l putea preschimba in Romania.
Deci trebuie sa iau ,,learner full " iar apoi sa pot veni in Romania sal preschimb intrunul romanesc ?

Alte discuții în legătură

Preschimbarea permisului de conducere din uk in romanesc Ciobanuliviuvasile Ciobanuliviuvasile Va rog sa ma informa- ti cu privire la schimbaria permisului de conducere Englezesc(UK) in cel ROMANESC ,cu specificaria ca l-am preschimbat de oarece am ... (vezi toată discuția)
Transfer permis auto. Edutu Edutu Buna ziua, problema mea consta in faptul ca as vrea sa mi transfer permisul de conducere (cat. B) obtinut in Italia pe Romania. Se poate face asa ceva? Vreau ... (vezi toată discuția)
Preschimbare permis conducere strain Lissa1 Lissa1 Se poate preschimba un permis de conducere obtinut in S.U.A. cu unul romanesc? Faptul ca este expirat decade posesorul din drepturile obtinute prin examen? (vezi toată discuția)