avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita pe bunurile parintilor
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita pe bunurile parintilor

Buna Seara,
Recent, tatal meu a primit o vizita din partea unui Judecator de executare silita, aducandu-i la cunostinta faptul ca in luna Decembrie, a fost emisa urmatoarea hot. jud. :
Incuviinţează executarea silită, în orice modalitate de executare permisă de lege, a titlului executoriu reprezentat de contractul pentru emiterea cardului de credit încheiat în data de 30.01.2009, împotriva debitorului X, pentru suma de 1785,67 lei. Autorizează creditorul să treacă la executarea silită a obligaţiei cuprinse în titlul executoriu. Fără cale de atac. Dată în ședinţa camerei de consiliu. Pronunţată în ședinţa publică din 17.12.2013.
Desi tatal meu a comunicat acestuia faptul ca nu sunt in tara, acesta i-a adus la cunostinta faptul ca daca in termen de 4 zile nu platesc datoria, vor reveni si vor sparge usa urmand a fi ridicate bunuri din casa, chiar daca nimic din acea casa nu este pe numele meu.Desi nu as fi vrut ca tatal meu sa aibe norocul acestor surprize, pentru moment sunt fara loc de munca...situatia din strainatate fiind cam la fel de roz ca in Romania.
Imi puteti da vre-un sfat cum ar trebui sa procedez sau macar daca au dreptul de a executa bunuri ce nu sunt personale ba mai mult cu spargeri ale apartamentului pentru o valoare de 1800 lei ?
Multumiri anticipate,

Cu stima,
Ovidiu R
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:58, 4 Aprilie 2014
faceti contestatie la executare prin care sa aratati/demonstrati ca bunurile nu va apartin
Executorul judecatoresc nu poate dispune procedura de executare silita decat asupra bunurilor in evidenta debitorului,bunuri mobile/imobile/conturi/drepturi salariale-prezente si viitoare -pana la concurenta debitului de recuperat
Suplimentar sumei datorate de dv catre banca ,va revine inclusiv cheltuielile de executare silita
Conditionat de posibilitatile dv financiare,analizati varianta ca parintii dv sa incerce sa negocieze cu executorul judecatoresc esalonarea achitarii debitului,eventual angajament de plata
Incercati sa incheiati procura in favoarea unuia dintre parinti care sa poata desfasura demersuri in numele dv,inclusiv sa formuleze contestatie la executare
Ultima modificare: Joi, 3 Aprilie 2014
ynocentta, utilizator
Din pacate, asa cum am precizat si mai sus, in prezent sunt in strainatate, iar tatal meu, prin ignoranta ce il caracterizeaza, mai mult ca sigur nu va face altceva decat..nimic ptr mine.
Singura problema ce ma framanta, este acea amenintare adresata de catre Executor cu spargerea apartamentului chiar si in lipsa proprietarului.In afara de toate acestea, aceasta contestatie, implica anumite costuri care cred ca nu sunt tocmai mici sau de ignorat, plus ca absenta mea din tara imi face imposibila demararea acestor proceduri.
Ba mai mult, in ceaa ce priveste contestatia, daca nu ma insel, imi este practic imposibila prin hotarare :

17.12.2013

Oră: 8:30

Document: Încheiere - de executare silită

Tip soluţie: Admite cererea

Soluție pe scurt: Admite cererea de încuviinţare a executării silite formulată de creditoarea SECAPITAL S.A.R.L., prin reprezentant S.C. KRUK ROMÂNIA S.R.L., prin Biroul Executorului Judecătoresc . Încuviinţează executarea silită, în orice modalitate de executare permisă de lege, a titlului executoriu reprezentat de contractul pentru emiterea cardului de credit încheiat în data de 30.01.2009, împotriva debitorului X, pentru suma de 1785,67 lei. Autorizează creditorul să treacă la executarea silită a obligaţiei cuprinse în titlul executoriu. Fără cale de atac. Dată în ședinţa camerei de consiliu. Pronunţată în ședinţa publică din 17.12.2013.

Complet: C incuviintari
Ultima modificare: Vineri, 4 Aprilie 2014
mw.didi, utilizator
Fara de atac e incheierea, dvs puteti face contestatie pe care s-o depuneti in timp de 15 zile de cand ati primit prezenta, problema e ca nu aveti motiv de contestatie si va trebui sa si platiti taxa de timbru si cautiune. Mai bine , mai platiti din datorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita irinacraciun irinacraciun Buna ziua, In anul 2008 am luat un credit de nevoi personale, de la una din bancile din ro, pe care dupa o vreme nu l-am mai platit. Anul trecut am primit ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc-executare silita Baciuc Claudiu Baciuc Claudiu In decembrie 2011 am imprumutat de la Provident 700 RON, am tot achitat cca. 300-350, in 2012 nu am mai putut plati fiindca suma nu mai scadea. Am fost ... (vezi toată discuția)
Executare silita Marta Tot Marta Tot Pe data de 8 august a.c s-a solutionat cererea de executare silita. Pe internet se mentioneaza urmatoarele : Complet X, Tip solutie - Incheiere, Solutia pe ... (vezi toată discuția)