avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Talharie -condamnare cu suspendare ???
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Talharie -condamnare cu suspendare ???

daca se recunoaste fapta ,nu exista atencedente penale ,se recupereaza prejudiciul ce sanse sunt pentru o condamnare cu suspendare cei doi nu sunt arestati ???Va multumesc pentru ajutor ...
Daca va aparati bine, se poate rezolva si cu suspendare teoretic.
Se poate ajunge la o pedeapsa cu suspendare.
TONI28 a scris:

daca se recunoaste fapta ,nu exista atencedente penale ,se recupereaza prejudiciul ce sanse sunt pentru o condamnare cu suspendare cei doi nu sunt arestati ???Va multumesc pentru ajutor ...

TALHARIE -Ce sanse de condamnare cu suspendare exista daca se recunoaste fapta , prejudiciul este recuperat in totalitae chiar i sa dat dublu ,nu exista vatamare corporala dar exista o scrisoare medicala de agresiune (lovire cu pumnul o singura data ,fara ca persoana sa cada jos ),nu exista atencedente penale ,fapta este comisa de doua persoane (unul recunoaste ,celalalt NU ,Unul DINTRE EI ARE O CONDAMNARE CU SUSPENDARE PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENTA BAUTURILOR ALCOOLICE )PARTEA VATAMATA nu doreste sa se judece ,nu mai are pretentii dar..legea este lege si in cazuri de talharie nu se poate face retragerea plangerii iar actul de mediere pe partea civila nu are valoare pe partea penala ...exista vreo sansa de condamnare cu suspendare ???? Va multumesc pentru ajutor ..


Salut
Se poate obține o pedeapsa cu suspendare pentru tâlhărie calificativă
Persoana vătămată ne-a iertat nu a fost jignită nu a fost bătută prejudiciul a fost recuperat și sunt în arest la domiciliu de 2 luni
Fapta a fost recunoscută de la bun început
Se poate da cu suspendare?
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2018
Mihai19991, utilizator

Daca sunt indeplinite conditiile de la art. 91 c.p.
ART. 91 c.p.
Condiţiile suspendării executării pedepsei sub supraveghere
(1) Instanţa poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere dacă sunt întrunite următoarele condiţii:
a) pedeapsa aplicată, inclusiv în caz de concurs de infracţiuni, este închisoarea de cel mult 3 ani;
b) infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de un an, cu excepţia cazurilor prevăzute în art. 42 sau pentru care a intervenit reabilitarea ori s-a împlinit termenul de reabilitare;
c) infractorul şi-a manifestat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii;
d) în raport de persoana infractorului, de conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii, de eforturile depuse de acesta pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor infracţiunii, precum şi de posibilităţile sale de îndreptare, instanţa apreciază că aplicarea pedepsei este suficientă şi, chiar fără executarea acesteia, condamnatul nu va mai comite alte infracţiuni, însă este necesară supravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinată.
(2) Când pedeapsa închisorii este însoţită de pedeapsa amenzii aplicate în condiţiile art. 62, amenda se execută chiar dacă executarea pedepsei închisorii a fost suspendată sub supraveghere.
(3) Nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, dacă:
a) pedeapsa aplicată este numai amenda;
b) aplicarea pedepsei a fost iniţial amânată, dar ulterior amânarea a fost revocată;
c) infractorul s-a sustras de la urmărire penală ori judecată sau a încercat zădărnicirea aflării adevărului ori a identificării şi tragerii la răspundere penală a autorului sau a participanţilor.
(4) Este obligatorie prezentarea motivelor pe care s-a întemeiat condamnarea, precum şi a celor ce au determinat suspendarea executării pedepsei şi atenţionarea condamnatului asupra conduitei sale viitoare şi a consecinţelor la care se expune dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori nu va executa obligaţiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Complice la talharie teona.lavinia teona.lavinia Buna ziua. Fratele meu este complice la o talharie si as dori sa stiu daca i se poate da pedeapsa cu suspendare avand in vedere faptul ca nu este recidivist, ... (vezi toată discuția)
Solutii delapidare dorinagina dorinagina Buna ziua, ce risc in cazul unei acuzatii de delapidare? am avut probleme in familie si am luat in mod repetat sume de bani de la serviciu,eu avand functia ... (vezi toată discuția)