avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce pedepse se dau daca nu am actele masinii la mine?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce pedepse se dau daca nu am actele masinii la mine?

Buna,daca sunt oprit de politie si prezint doar asigurarea masini RCA,permisul,buletinul,si masina este in regula din toate punctele de vedere,doar ca nu am in afara de asigurarea masini RCA,permisul,buletinul alte acte ale masini la mine ce imi va face? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:40, 5 Aprilie 2014
Exact acelasi lucru i-am transmis si eu utilizatorului, insa pe scurt si fara sa mai dau cu copy-paste din ordonanta.
Sarcasmul nu isi are rostul.
Nu am avut nici cea mai mica intentie sa fiu sarcastic, ideea este ca niciun agent de politie nu va pune niciodata in vedere unui conducator auto sa aduca ulterior controlului certificatul de inmatriculare sau alte documente.
Nu am auzit pe nimeni care sa afirme ca a fost iertat de un agent si ca i s-ar fi cerut sa vina cu documentele mai tarziu.
Poate doar in cazul in care agentul il cunoaste pe sofer sau pe proprietar acesta sa fie mai indulgent.

Agentul va aplica amenda pentru lipsa talonului intrucat conducatorul auto are obligatia sa aiba asupra sa toate documentele.

Daca conducatorul auto este din Satu Mare si este verificat cand se afla in concediu la mare credeti ca il va astepta sa aduca certificatul de inmatriculare de acasa?

Unde se precizeaza in lege ca "agentii ar fi trebuit sa puna in vedere sa le prezente ulterior."?

In plus, ce rost mai are prezentarea proprietarului la politie din moment ce sanctiunea a fost aplicata?
Poate la proces sa se prezinte proprietarul, asta in cazul in care conducatorul auto vrea sa conteste procesul verbal de contraventie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul rutier, contraventii !prezentarea documentelor in copie ( xerox sau digitala) la un ... white2 white2 Prezentarea documentelor in copie ( xerox sau digitala) la un control de rutina auto este contraventie ? (vezi toată discuția)
Amenda neprezentare ci alina-maz alina-maz Buna ziua, In cursul zilei de astazi, am fost la un targ in Calarasi, unde am parcat laolalta cu muuulte alte masini, pe partea dreapta a drumului, la vre-o ... (vezi toată discuția)
Lipsa politei rca in original Simatrading Simatrading Buna ziua, Este obligatorie prezentarea originalului politei rca organelor de control? Exista posibilitatea de ridicarea placutelor de inmatriculare ale auto ... (vezi toată discuția)