avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Investirea unei hotarari de 2 ori?
Discuție deschisă în Executare silită

Investirea unei hotarari de 2 ori?

Intre o companie de telefonie mobila si un abonat a existat un proces pentru pretentii la neplata facturii finalizat cu o sentinta civila in 2011. In Martie 2014 compania s-a adresat unui BEJ pentru incuviintarea executarii silite obtinuta de acestia prin judecatorie. Dar pe site-ul judecatoriei de la fond apare in data de 25.07.2012 o cerere de investire pretentii , admisa,a sentintei din 2011. Intrucat paratul nu a primit nici un act in tot acest timp, se poate presupune ca compania de telefonie a obtinut investirea aceea in 2012 si nu a facut nimic pentru executare, iar acum s-a adresat unui BEJ din alta localitate pentru incuviintarea executarii silite in baza titlului executoriu pe care il reprezinta hotararea de fond ramasa definitiva fara sa mai apara in acte acea investire din 2012. Cat de legal este? Si daca nu este legal, cum poate paratul sa ceara lamurirea situatiei si amanunte legate de aceste proceduri din 2012, eventual copii dupa acea investire? Desi pare greu de admis pentru vremurile noastre, abonatul in cauza nu a primit nici macar o simpla citatie, procesul s-a desfasurat in alta localitate si nu in cea de domiciliu, etc etc. Pe de alta parte, presupun ca obligativitatea informarii despre mediere nu se aplica in cazul de fata.
Cel mai recent răspuns: Ofelia Teodorescu , Avocat 23:16, 4 Aprilie 2014
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formulati contestatie la executare si suspendare executare silita, in motivarea carora invocati si cele invederate aici.
Nu trebuie parcursa procedura informarii asupra avantajelor medierii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita contract telefonie radoimarian radoimarian Buna ziua, Ieri am primit o somatie de la un cabinet executor judecatoresc cu suma 6000 ron referitor la un contract telefonie mobila incheiat in anul 2003 ... (vezi toată discuția)
Dupa admiterea irevocabila a contestatiei la executare creditorul se adreseaza executorului judecatoresc pentru executarea silita a aceluiasi contract! e legal? ctm ctm In 28 iunie 2012, judecatoria mi-a admis contestatia la executare, prin care contestam poprirea inceputa de creditor - prin tertul poprit - asupra pensiei, in ... (vezi toată discuția)
Calcul prescriere executare silita florina70_c florina70_c Buna ziua! Va adresez rugamintea de a ma ajuta si sprijini in urmatoarea problema - [b]daca s-a prescris sau nu termenul de executare silita a unui titlu ... (vezi toată discuția)