avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen mai scurt pentru judecare proces pensie de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen mai scurt pentru judecare proces pensie de intretinere

Buna seara!
Sunt Nicoleta si am urmatoarea problema :
Fetele mele implinesc luna viitoare 18 ani si trebuie sa il dea pe tatal lor in judecata pentru plata pensiei de intretinere. Cum am putea obtine un termen mai scurt pentru judecarea procesului? In conditii normale o sa ramana fara pensie cam o jumatate de an! Va rog,daca exista ceva care sa ne ajute pentru un termen mai scurt, sa ne spuneti si noua!
Multumim!
Cel mai recent răspuns: Stoica Nicoleta , utilizator 05:56, 26 Iunie 2014
E o contradictie intre art. 29 si art 15 ref. la cererile accesorii divortului...
Inca nu imi e clar de ce legiuitorul a pus 2 la primarie si 2 la prefectura... cert e ca, desi cererile privind obligatiile legale de intretinere sunt scutite de taxa de timbru, cererile de stabilire a contributiilor parintilor la chelttuielile de crestere si educare se timbreaza cu 20 de lei. Asta pe dreptul comun, sigur.
Dupa mine, nu toate cererile de pensie sunt taxabile, unele insemnand stabilirea contributiei celor 2 parinti, altele nu.

Cat v-au pus sa taxati?
20 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedentiala romanik romanik copilul meu are o pensie alimentara stabilita in 2008 de 130 lei(atunci era minim pe economie 600 lei).Intre timp s-a facut minim pe economie 670, 700 ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala suspendare executare silita ancut75 ancut75 Cererile formulate pe cale de ordonanta presedintiala, cand sunt neevaluabile in bani, se taxeaza cu 20 lei. Cand cererea formulata pe cale de ordonanta ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, prin ordonanta presedintiala pot obține acordul ... Karla Loredana Karla Loredana Bună ziua, prin ordonanta presedintiala pot obține acordul tatalui sa mut copilul la alta scoala în alt judet ptr ca mi am schimbat locul de munca cu unul ... (vezi toată discuția)