avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenirea pentru cetateni straini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenirea pentru cetateni straini

Buna ziua,

As vrea sa va intreb daca un cetatean strain poate mosteni o proprietate imobiliara, teren, casa etc. in Romania. Mai exact, sotul meu este cetatean american, si as dori sa stiu daca apartamentul pe care eu l-am mostenit din familie va reveni sotului meu in urma unei succesiuni. Din ce m-am documentat online, am aflat ca legea din 2003 ar permite acest lucru. M-ar bucura insa un raspuns de la o persoana avizata.

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:01, 7 Aprilie 2014
Nu are importanta cetatenia mostenitorului.

Dreptul de proprietate se transmite prin succesiune la care participa toti care au dreptul, sot, sotie, copii iar daca nu exista asa ceva restul de rude in functie de filiatie.

Dreptul de mostenire este consemnat in Noul Cod Civil la art. 974-975.

[ link extern ]

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatean american cu permis sedere poate cumpara teren intravilan in ro? Informed Informed Buna ziua, Am postat azi o intrebare sub numele \\"Informed\\"…. intre timp am gasit legea cu privire la dreptul de proprietate asupra terenurilor ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate - cetatean moldovean mirustefi mirustefi Buna! Cetatenii moldoveni pot dobandi in prezent terenuri in Romania? Are vreo legatura dreptul de sedere cu asta? Multumesc! (vezi toată discuția)
Viza sua angajat angajat Prietenul meu este american de origine si a venit in Romania pentru un timp. Daca ne casatorim aici si apoi dorim sa calatorim in SUA sa ne vizitam familia, eu ... (vezi toată discuția)