avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... viza sua
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

viza sua

Prietenul meu este american de origine si a venit in Romania pentru un timp. Daca ne casatorim aici si apoi dorim sa calatorim in SUA sa ne vizitam familia, eu mai am nevoie e viza? Ce acte mi-ar trebui si cat timp dureaza ?
Pentru ca sa va casatoriti in Romania, prietenul Dvs. va avea neovie de un act de la Consulatul SUA, care dovedeste, ca nu este casatorit. Cu aceasta ocazie, va propun sa va interesati la Consulat, cum trebuie procedat in cazul Dvs.
Viza pentru sotul/sotia unui cetatean american (K3) permite unui cetatean strain casatorit legal cu un cetatean american sa intre în SUA pentru a astepta în Statele Unite încheierea procesului de imigrare. Sotul/sotia trebuie sa solicite viza K3 la ambasada sau consulatul care are jurisdictie asupra locului unde s-a încheiat casatoria, sau daca aceasta a avut loc în SUA, la ambasada sau consulatul care elibereaza vize în tara de cetatenie a sotului/sotiei.

Pentru mai multe informatii despre vizele de tip K3 pentru soti/sotii, vizitati pagina Viza temporara pentru sot/sotie:
[ link extern ]

Primul pas pentru a solicita o viza de tip K3 este facut de catre cetateanul american (petitionarul) care trebuie sa depuna o petitie, formularul I-130 (il gasiti pe pagina [ link extern ] :
[ link extern ]
Al doilea pas este sa depuna o petitie I-129F (il gasiti pe pagina [ link extern ] :
[ link extern ]
Petitia I-129F aprobata este trimisa la National Visa Center din Portsmouth, statul New Hampshire pentru procesare aditionala înainte de a fi înaintata la ambasada care are jurisdictie asupra locului unde a avut loc casatoria. În situatia în care casatoria a avut loc în Statele Unite, National Visa Center va trimite petitia aprobata la ambasada sau consulatul care elibereaza vize în tara de cetatenie a sotului/sotiei.
Mai multe informatii aici:
[ link extern ] / ;)
Cat ar putea dura obtinerea actelor?Macar aproximativ
Obtinerea vizei de imigrare poate dura si cateva luni...Puteti solicita o viza turistica pentru a merge in SUA, va casatoriti acolo si procesati acolo toate actele de imigrare.
Buna ziua tuturor! As dori sa va prezint situatia mea pe scurt: am aplicat pt viza de turist acum 2 saptamani si am fost respinsa. Vreau sa ma duc sa il vizitez pe prietenul meu de aproximativ 3 ani care s-a mutat acolo la tatal sau care este permanent resident de ani buni, iar la anul va primi chiar cetatenia, prietenul meu o va primi in 2 ani. La interviu mi-a fost frica sa le spun ca ma duc sa imi vizitez prietenul ca sa nu creada ca vreau sa imigrez si le-am spus ca ma duc sa imi vizitez niste prieteni de familie. As dori sa aplic din nou saptamana viitoare, pt ca vreau neaparat sa imi petrec sarbatorile alaturi de prietenul meu, dar nu stiu daca la interviu sa le spun relatia dintre mine si el sau sa le spun sa suntem doar amici, Mentionez ca am avut si affidavit of support de la tatal sau care are o situatie financiara excelenta si un statut pe masura. Sunt studenta la drept in anul 3, fac practica voluntara de specialitate la un cabinet de avocatura, dar nu am nicio proprietate pe numele meu si nici conturi. Ce sanse sunt ca la al doilea interviu sa nimeresc la acelasi consul? M-ati putea ajuta cu niste sfaturi? Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cetatean american geany84 geany84 O sa ma casatoresc cu un cetatean american si eu am visa de turist B1/ B2 valabila inca 8 ani. Eu anul trecut am fost de multe ori in state la el si ultima ... (vezi toată discuția)
Casatoria cu un cetatean american criscrissy criscrissy buna ziua, am si eu cateva nelamuriri privitor la casatoria cu un cetatean american,de fapt as dori sa stiu daca cineva s-a casatorit cu un cetatean american ... (vezi toată discuția)
Cum se obtine visa turistica pentru sua? Pink_Martini Pink_Martini Visa turistica pentru SUA are cineva experienta aceasta? niste prieteni vor sa imi trimita invitatie sa ii vizitez. Am auzit ca e foarte greu de luat in ... (vezi toată discuția)