avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Rovinieta

Buna ziua. Anul trecut pe 30 decembrie, am instrainat masina pe numele mamei mele, implicit a trebuit sa schimb si numarul de inmatriculare. Nu am stiut, sau mai bine zis, nu m-am gandit ca trebuie sa schimb si rovinieta pe numarul nou de inmatriculare si am mers cu rovinieta veche pana astazi, cand m-am dus sa o reinnoiesc si am aflat ca ar fi trebuit sa o schimb odata cu numarul de inmatriculare. Intrebarea mea este: in cazul in care imi trimit amenzile acasa, le pot contesta pe baza vechii roviniete? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:53, 7 Aprilie 2014
Rovinieta se intocmeste conform certificatului de inmatriculare. Cu alte cuvinte: un nou numar, o alta rovinieta!
Nu era necesar sa schimbati nr de inmatriculare.

În cazul schimbării numărului de înmatriculare al vehiculului pentru care a fost achitata rovinieta,aceasta îşi menţine valabilitatea numai în condiţiile în care la emiterea acesteia numărul de identificare al vehiculului a fost înscris corect.

Vezi Intrebarea 9.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am schimbat nr masinii, insa rovinieta a ramas pe nr vechi florinsandu florinsandu anul trecut in luna august mi-am schimbat nr de la masina,aveam platita rovinieta pe 1 an de zile pe numarul vechi.astazi cand am fost sa imi cumpar o noua ... (vezi toată discuția)
O sa fiu amendat pentru neplata rovinieta? johnythelove johnythelove Buna ziua, Vreau sa ma ajutati sa lamuresc o problema. Pe data de 2 Ianuarie am cumparat rovinieta, iar pe data de 8 au fost schimbate numerele la masina, ... (vezi toată discuția)
Rovigneta jenicaprod jenicaprod Am schimbat localitatea de domiciliu si implicit am inscris si autoturismul la noua adresa. In aceste conditii, rovigneta mai este valabila? Proprietarul si ... (vezi toată discuția)