avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Recurs pierdut. Poate urma CEDO?
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Recurs pierdut. Poate urma CEDO?

Buna ziua,

Fratele meu a pierdut in recurs un proces impotriva unei banci, decizie irevocabila. Se poate adresa CEDO sau mai trebuie atacata aceasta decizie prin alte cai extraordinare?

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:13, 20 August 2014
Pentru mai multe detalii vedeti aceste articole:
1. Cum poti da statul in judecata la CEDO, daca ti-au fost incalcate drepturile
www.avocatnet.ro/content/art...

2. Din 2014 se schimba modul de intocmire a unei cereri CEDO. Cum vei putea da statul in judecata incepand de anul viitor?
www.avocatnet.ro/content/art...
Stimat forumist,

Pentru a introduce o aplicație la Curtea Europeană nu este necesară epuizarea revizuirii/conestației în anulare. Din contră, ca regulă, termenul de 6 luni nu curge de la aceste căi extraordinare de atac, ci de la cea a recursului.

Totuși, va trebui să aveți în vedere faptul că introducerea în termen a unei aplicații nu este singura condiție de admisibilitate în principiu cerută de CEDO.

Ceea ce doresc să punctez este rolul instanței din Strasbourg, care nu este acela al unei instanțe de recurs pe plan european, ci al unei instanțe de constatare a violărilor Convenției Europene, exclusiv.

Prin urmare, puteți spera la o admisibilitate a cauzei dvs., nu doar dacă ați pierdut un recurs și ați aplicat în termenul de 6 luni, ci dacă v-au fost violate drepturile și libertățile ocrotite de Convenție.

Cu stimă.
Doarvdaca v-au fost incalcate drepturii fundamentale puteti sesiza cu succes CEDO.
Doar daca va bazati pe anumite norme internationale si ignorate de instante ati putea avea sanse.
Revizuirea este chiar inutila.
Din pacate, sunt foarte multe persoane dezinformate care indica gresit ca se impune revizuirea anterior de CEDO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

cedo - procedura pentru actiune adiadiadi adiadiadi Curtea de apel mi-a respins recursul pentru o actiune avand ca obiect comunicarea de informatii publice - Legea 544. Ce pasi trebuie urmati pentru a depune ... (vezi toată discuția)
Cedo covaci112233 covaci112233 daca fratele meu aprimit o condamnare cu suspendare de 2 ani si interdictie de 3 ani,dar el o considera pe nedrept,daca ataca la cedo ce libertati i au fost ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare sorin007 sorin007 Buna ziua, este vorba de un proces intre o asociatie de proprietari in calitate de reclamant cu un presedinte ales in lipsa in fara a fi membru al asoc. la ... (vezi toată discuția)