avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Onorariu provizoriu proces suspendat
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Onorariu provizoriu proces suspendat

am incasat onorariul provizoriu pentru o contraexpertiza, unul dintre experti a refuzat lucrarea si urma sa se numeasca un alt expert dar la acel termen de judecata, procesul s-a suspendat. ce se intampla cu onorariul provizoriu incasat? il restitui acum s-au astept sa mi se solicite?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:15, 8 Aprilie 2014
Asteptati sa vedeti ce se intampla.
Legea expertilor ce prevede in aceste situatii?
Nimic...
Daca ati efectuat inspectia, ati elaborat Raportul de expertiza si ati incasat onorariul, nu restituiti nimic
Cum ati reusit sa incasati onorariul provizoriu?
Ati realizat contraexpertiza dispusa?
Baza legala a returnarii platii nu poate fi decat o dispozitie a aceleias instante care a aprobat plata onorariului definitiv.
Ultima modificare: Marți, 8 Aprilie 2014
opreas, utilizator
nu am intocmit raportul de expertiza pentru ca trebuia numita si a treia persoana la contraexpertiza lucru care nu s-a mai intamplat.
In hotararea de suspendare a procesului, instanta trebuia sa se pronunte si in legatura cu onorariul provizoriu platit deja de catre partea careia i s-a incredintat expertiza.
Daca nu ati efectuat contraexpertiza este curios cum ati putut incasa onorariul provizoriu, in conditiile in care sumele se depun in contul Biroul local pentru expertize tehnice judiciare, pe numele expertului, iar BLETJ face platile numai dupa ce primeste documente de la instanta de judecata, unul din documente fiind incheierea de sedinta prin care se da hotararea in cauza respectiva si se dispune inclusiv plata onorariului plus cheltuieli catre expert/ experti.
Procesul fiind doar suspendat, se va relua la o data stabilita de catre instanta, la cererea partii interesate, daca sunt indeplinite conditiile solicitate de partile in proces/ instanta (in speta - nominalizarea a 3 experti pentru contraexpertiza).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restiturire onorariu biroul local de expertiza ghflorin ghflorin Bună ziua, Mă confrunt cu următoarea situație: în cauza civilă în care am fost implicat, raportul de expertiză a fost anulat și prin încheierea de ... (vezi toată discuția)
Inlocuire expert ili1 ili1 Dl judecator prin incheiere a inlocuit expertul, ce se intampla cu cei 800 lei achitata in contul expertului , care a fost schimbat. ? Cu respect. (vezi toată discuția)
Cum se va alege expertul ? oanaportar oanaportar Bună seara ! Suntem 3 moștenitori. Un moștenitor locuiește în Timișoara și a vrut ca moștenirea să se împartă în instanță, pentru că nu a ... (vezi toată discuția)