avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Domiciliul copilului dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Domiciliul copilului dupa divort

Buna ziua,

Sunt casatorita de 11 ani si avem un copil de 4 ani. Locuim cu parintii sotului, in casa acestora fara sa fim proprietarii vreunei locuinte. Sunt hotarata sa divortez dar ce nu inteleg este cum se va stabili domiciliul copilului daca eu practic locuiesc la socrii. Trebuie sa ma mut cu chirie inainte de divort ca sa pot demonstra ca am unde sa-mi cresc copilul dupa ce ne despartim? Sau pot astepta si dupa divort sa-mi caut o locuinta decenta in care sa pot locui cu copilul?.
Cel mai recent răspuns: mamazzz , utilizator 08:39, 9 Aprilie 2014
este necesara viza de resedinta (bineinteles - luarea in spatiu de catre proprietar) pe noua locuinta; in acelasi timp cred ca e de luat in seama si ce isi doreste copilul - sunt convins ca isi iubeste tatal si ca ii va lipsi prezenta lui, nu cautati sa il izolati si indepartati de tata
Puteti sa va mutati, puteti sa nu va mutati, insa ambele pot avea urmari, diferite.
Depinde unde stati acum, unde doriti sa stati dupa divort, in aceeasi localitate? In alta?
Copilul e la gradinita? Dv. aveti venituri?
Nu e periculos pentru copil sa stea cu un om instabil in casa? Numai dv. v-ati ocupat de el, nu si altcineva? Niciun bunic?
Astea sunt necesare pentru un sfat concret. Concret nu prea vine pe un forum, noi aici va dam sfaturi in masura in care dv. ne spuneti situatia si, daca nu o spuneti toata, pot fi sfaturi concrete de cai verzi pe pereti.
Concret: mergeti totusi si intrebati un avocat.
Cu sotul de regula nu se poate vorbi chiar daca e normal la cap; e un divort, partile sunt suparate, e normal. Cand intreb daca ati incercat sa va intelegeti, ma refer la discutii extinse cu persoane in afara familiei de fata: mediator, avocat, preot, psiholog, orice element extern care ar putea mentine discutia pe fagasul unei intelegeri si nu al reprosurilor reciproce.
da, asa e, copilul isi iubeste tatal si nu as vrea pentru nimic in lume sa ma razbun prin intermediul copilului si de aceea incerc sa gasesc o solutie convenabila pentru toata lumea.
Multumesc mult pentru raspunsuri.

Sa raspund punctual: dupa divort raman in aceeasi localitate, copilul e la gradinita si pana vin de la serviciu se ocupa bunica paterna de el si da am venituri, lucram amandoi la aceasi firma. Tocmai pentru ca a devenit foarte periculos ma gandesc sa divortez...dar nu as vrea sub nici o forma sa ma trezesc ca mi-am pierdut copilul fiindu-i acordata lui custodia din cauza domiciliului...
Mama mea locuieste in alta localitate si nu vreau sa ma mut la ea astfel ca singura posibilitate e sa ma mut in chirie. Nu am fost la nici un avocat, preot sau psiholog...acum pregatesc terenul, vreau sa ma prezint cu lectia invatata.
E bine ca am scris aici, raspunsurile sunt prompte si foarte bine venite. Multumesc mult.
Ultima modificare: Duminică, 20 Aprilie 2014
gi-jane2, moderator
Ok, domiciliul singur nu duce la pierderea/pastrarea locuintei minorului. Atata timp cat exista unul, nu conteaza unde e, la fosta locuinta comuna a sotilor sau in alta parte. DOAR asta nu poate avea, cred eu, o influienta deosebita.
Faptul ca bunica paterna se ocupa de copil insa, da, poate conta; depinde cat, cum, ce variante aveti etc.
Daca nu ati facut pana acum un demers, va recomand cu caldura sa incercati o intelegere. NU singuri, nu are sanse mari. CU AJUTOR.
Aveti un copil, probabil autoritatea parinteasca o veti exercita in comun, e important sa va intelegeti.
Va trebui sa parcurgeti procedura prealabila obligatorie ceea ce inseamna sa participati impreuna cu sotul la sedinta de informare cu privire la avantajele medierii. Contactati un mediator si el va va explica pe indelete. Aveti sansa sa rezolvati de comun acord. Acordul de mediere rezultat in urma medierii (daca este acceptata si de dvs si de sot) este taxata in instanta cu 20 de lei, iar consfintirea dureaza foarte putin in comparatie cu derularea unui proces in instanta.

Alte discuții în legătură

Divort prin mediere cu probleme andrufl andrufl Buna ziua! Eu si sotul meu am hotarat de comun acord sa divortam. Avem un copil minor, asa ca ne-am dus la un mediator, sperand sa trec mai usor peste ... (vezi toată discuția)
Divort - domiciliul copilului LuminitaAndreea LuminitaAndreea Buna ziua As dori sa stiu ce pot face in cazul in care in hotararea de divort care este definitiva scrie domiciliul minorului si al meu la adresa parintilor ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort Andreea U Andreea U Procesul de divort s-a incheiat in urma cu un an. Am tot sperat sa obtin o intelegere amiabila cu fostul sot pentru bunurile comune (un apartament achizitionat ... (vezi toată discuția)