avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort prin mediere cu probleme
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort prin mediere cu probleme

Buna ziua!
Eu si sotul meu am hotarat de comun acord sa divortam. Avem un copil minor, asa ca ne-am dus la un mediator, sperand sa trec mai usor peste birocratie. Am hotarat desfacerea casatoriei, incredintarea copilului mie, spre crestere si educare, iar in privinta partajului, avem doar un imobil situat in Ilfov. Eu in buletin am domiciliul in sectorul 3, iar sotul meu, in sectorul 4. Am specificat in cerere ca dresc sa-mi cresc copilul la adresa din jud Ilfov.
Am depus dosarul la sectorul 3, presupunand ca doar acolo trebuie, avand domiciliul in acte in sect 3. Termenul dat de instanta a fost, spre marea mea surpriza, 05 ianuarie 2012.
As vrea sa stiu ce variante am sa grabesc lucrurile. 7 luni inseamna enorm de mult.
Pot cere un termen mai mic?
Pot muta dosarul la Buftea, imobilul fiind in Ilfov? Mentionez ca la dosar am depus si certificatul de casatorie in original.
O alta problema e faptul ca, la ancheta sociala, care am inteles ca e obligatorie desi noi ne-am inteles in toate pivintele, este citata autoritatea tutelara sector3, cand trebuia sa fie implicata autoritatea tutelara din Ilfov.
Se pare ca nu medierea are o problema, sistemul judiciar are probleme, nu cred ca puteti reduce acest termen, de obicei termenele sunt mari. Divortul in care sunt implicati minori trebuie judecat obligatoriu iar judecatorul cheama intodeauna autoritatea tutelara pentru a proteja drepturile copilului. Ati depus acordul obtinut la mediere la dosarul cauzei? Daca da probabil instanta v-a tine cont de el si hotararea v-a respecta intalegerea avuta la mediator. Nu vad unde este problema cu medierea.
Nu cu medierea am o problema, ci, asa cum ati spus mai devreme si dumneavoastra, cu sistemul judiciar.
Da, am depus la dosar acordul de mediere. Ma asteptam sa fie un termen mult mai scurt.
E normal sa implice autoritatea tutelara sect 3, atata timp cat eu solicit sa-mi cresc copilul in Ilfov?
N-am nici-o sansa sa-mi retrag dosarul de la 3 si sa-l depun la Buftea, unde termenele sunt mult...mult mai scurte?
Momentan sunt competente autoritatile de la adresa dumneavoastra de domiciliu, chiar daca dumneavoastra doriti sa va mutati pana nu o veti face oficial raman competente instantele in raza carora domiciliati, acelasi lucru se aplica si pentru copil legat de autoritatea tutelara. Nu cred ca puteti muta procesul la Buftea sau incepe unul nou acolo, intrucat instanta de la Buftea nu este competenta, daca sotii impreuna nu au avut ultimu domiciliu comun pe raza judecatoriei Buftea.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2011
Cristian Raduta - Birou de Mediator, Mediator
Chiar daca imobilul ce face obiectul partajului nostru se afla in Ilfov?
Ar trebui sa-mi fac mutatie acolo?
Care e solutia cea mai simpla si mai rapida?
Si atunci, Autoritatea Tutelara Sector 3, face ancheta sociala la adresa din buletin, chiar daca eu locuiesc in alta parte? Adresa din buletin este proprietatea parintilor mei, iar casa in care stam este proprietatea mea.
In divort este competenta instanta locului unde sotii au locuit ultima oara, dovada se poate face prin orice mijloc de proba(adica inclusiv declaratia sotilor sau a martorilor daca nu exista documente oficiale). O data sesizata instanta sectorului 3, aceasta ramane competenta, daca nu si-a declinat competenmta, sa judece cauza chiar daca dumneavoastra va mutati acum. Instanta competenta apeleaza la organele pe care le are in circumscriptie. Nu cred ca mai puteti face nimic acum decat sa asteptati. Poate ne mai ajuta si alti colegi, poate exista solutii si nu le vad eu.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2011
Cristian Raduta - Birou de Mediator, Mediator

Alte discuții în legătură

Divort la mediator, familie cu copii si credit ipotecar cristeo cristeo Buna ziua, Sunt interesata cum se rezolva urmatoarea problema, familie cu 2 copii se hotaraste sa divorteze, prefera procedura medierii. Exista un apartament ... (vezi toată discuția)
Divort cammelia cammelia doresc sa divortez, am 2 copii, unul major si unul minor, care sunt variantele? notar, mediator sau instanta? (vezi toată discuția)
Actele necesare pentru introducerea unei actiuni de divort P.F.A. HERMAN DAN P.F.A. HERMAN DAN Buna ziua, Ptr deschiderea actiunii de divort ce acte ar trebui sa prezint ? Cam cat ar dura pana la pronuntarea divortului daca suntum de acord cu toate ... (vezi toată discuția)