Buna ziua,
In cazul in care in contract este trecuta o astfel de clauza: ;''Cumparatorul va prelua produsele comandate prin receptia cantitativa a marfii de catre delegatii sai, moment in care devine proprietarul acesteia.'' - vanzatorul poate sa-l actioneze in instanta pe cumparator daca acesta nu ii plateste marfa?? sau ce se poate intampla in aceasta situatie???
:((:((:(( VA rog sa ma ajutati!!!
De principiu,da dar informatiile furnizate de dvs. sint insuficiente trebuie sa citesc contractul in intregime si in plus trebuiesc aflate si chestiuni legate de modul cum s-au derulat operatiunile contractuale!
da, ambele firme sunt comercianti si vrem sa semnam un contract. eu sunt in calitate de vanzator si inca nu am semnat contractul, dar mi s-a parut ciudata clauza de mai sus...; cu toate ca la capitolul ''modalitatea de plata'' este mentionat instrumnetul de plata care se emite la data efectuarii facturii.. insa nu sunt in clar cu acea clauza.. semnad un astfel de contract risc sa nu mai vad banii?? practic ii fac ''cadou'' marfa??
NU, nu-i faceti cadou marfa...
Ar trebui sa faceti contractul conform relatiei contractuale; daca nu va cunoasteti si nu aveti incredere, sa plateasca inainte sau la predare primele livrari, apoi sa aiba o intarziere la plata si tot asa...
Apoi ar trebui trecut cate ceva si din receptia calitativa, sa nu aiba pretentii peste 3 zile ca era marfa stricata etc. INca o data,d epinde de marfa, de relatia cu el, de cat de costisitoare sau nu e inlocuirea, de fluxul de livrari etc.