avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Demiterea presedintei de asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Demiterea presedintei de asociatie

Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul demiterii presedintei de asociatie si implicit a administratorei unui bloc.
Din cauza marilor nemultumiri referitoare la repartitoarele de costuri pentru caldura,, ne-am strans deja de la o scara 50%+1 (probabil vom fi mai multi) care dorim ca aceste doua persoane sa fie demise din functie. Zilele acestea speram sa strangem cei 50%+1 din locatari pe tot blocul si sa gasim pe cineva care sa ne reprezinte interesele. Am strans deja o lista cu semnaturi pentru a putea vedea pe cine ne bazam in cazul organizarii Adunarii Generale Extraordinare. .Vrem ca totul sa fie legal, si astfel sa evitam orice discutii.
Va multumesc si astept cu nerabdare orice raspuns sau sfat.
Aceeasi.
Cel mai recent răspuns: sesa10 , utilizator 13:13, 25 Aprilie 2014
Va multumesc. Am facut deja un tabel asemanator pentru fiecare scara ( in total 3 scari) si de la doua am reusit sa stang 50%+3, respectiv 50%. Mai am de strans semnaturi de la inca o scara. Daca este necesar doar 20% din totalul locatarilor, atunci vom reusi, in sfarsit, demiterea presedintelui de asociatie. Oamenii au fost neasteptat de intelegatori, si chiar am fost din usa in usa, le trebuia doar un alt om cu initiativa, pentru a iesi din starea de inertie.
Vom verifica daca administratora este angajata cu conventie civila sau nu. Binenteles ca nu vrem sa dam din lac in put, adica sa demitem pe cineva doar pentru a-i face rau, dar fara sa schimbam in esenta mare lucru. Nu asta este intentia noastra, chiar daca prin atitudinea lor lipsita de respect au reusit sa supere atatia locatari.
Multumesc inca o data, sfatul dat ne este de mare ajutor.
Aceeasi.
Atentie, aveti nevoie de minim 20% pentru convocarea AG Extraordinara.
In rest, adunarea in sine se supune restului de criterii: 50%+1 prezenta pentru a fi statutara din punct de vedere cvorum, si desigur 50%+1 semnaturi dintre cei prezenti pentru a putea fi luata orice hotararea, inclusiv alegerea CEx si Presedinte.
Multumesc tare mult. M-ati lamurit pe deplin in ceea ce priveste organizarea Adunarii Generale Extraordinare (20%) si respectiv alegerea Cex si presedinte (50%+1 dintre proprietari).

Va rog, mai avem o problema: in cazul cand se aduna 50% +1 proprietari si toti acestia sunt de acord pentru alegerea unui nou Cex si unui nou presedinte, care sunt documentele legale care ar trebui intocmite pentru ca acest lucru sa fie recunoscut si acceptat de catre minim 50% +1 proprietari, inclusiv fostul si noul presedinte de asociatie ?

Multumesc inca o data si astept cu nerabdare raspuns,
Aceeasi.

Am uitat sa explic de ce numesc eu (si nu numai ), in general, o anume firma ,,firma-capusa" . Exact ca in natura, la animale, insecte, etc.
Cu alte cuvinte si pe intelesul tuturor: ,,Traiesc mai prost ca inainte si pentru asta platesc din banii mei , firma respectiva prospera si ca orice om care se vrea normal, nu pot accepta aceasta stare de fapt "
Aceeasi.
Daca nu dispuneti de registrul in care se inscriu de regula PV ale A.G..va sugerez sa
aveti unul -nou-numerotat si semnat pe contracoperta si datat.
In acesta veti scrie PV.care va avea ordinea de zi-schimbarea presedintelui,C.Ex.etc.
Fiecare punct al ordinei de zi il supuneti la vot si inscrieti cate voturi pro sau contra
Cei prezenti vor semna la sfarsitul adunarii.-la fel si noul C.Ex.
Va doresc succes!

Alte discuții în legătură

Renuntare locatari la repartitoare roby2019 roby2019 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o speta. Suntem 60 de locatari la un bloc de garsoniera si avem repartitoare si dorim sa renuntam la ele,Vream sa strangem ... (vezi toată discuția)
Exista? Armenteros Armenteros Exista vreun cap de tabel standard pentru convocarea adunarii generale extraordinare? \"Tabel nominal pentru strângerea de semnături în vederea ... (vezi toată discuția)
Are dreptul a.g. sa hotarasca debransarea ? BEN46 BEN46 La noi in Asociatie Administratorul vrea sa debranseze partile comune din interior de la caldura , (respectiv baie si bucatarie unde exista ... (vezi toată discuția)