Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul demiterii presedintei de asociatie si implicit a administratorei unui bloc.
Din cauza marilor nemultumiri referitoare la repartitoarele de costuri pentru caldura,, ne-am strans deja de la o scara 50%+1 (probabil vom fi mai multi) care dorim ca aceste doua persoane sa fie demise din functie. Zilele acestea speram sa strangem cei 50%+1 din locatari pe tot blocul si sa gasim pe cineva care sa ne reprezinte interesele. Am strans deja o lista cu semnaturi pentru a putea vedea pe cine ne bazam in cazul organizarii Adunarii Generale Extraordinare. .Vrem ca totul sa fie legal, si astfel sa evitam orice discutii.
Va multumesc si astept cu nerabdare orice raspuns sau sfat.
Aceeasi.
Multumesc. Cu strangerea semnaturilor, lucrurile au decurs destul de usor, oamenii au inceput sa se trezeasca, dar acest lucru nu reprezinta mare lucru.
intre timp am aflat ca administratora este angajata prin conventie si nu avem montat (pe scara) gicacalorimetru. Iarasi ajungem de unde am plecat. Repartizarea o va face administratora care ,,va avea grija" sa platim suficient de mult fata de cei cu repartitoare,. Daca nu avem transparenta, nu o putem verifica, si din nou vor fi numeroase banuieli si implicit alte sesizari. Oamenii nu se schimba sau se schimba greu si ,,metoda de lucru" va ramane aceeasi. ,,Indisciplinatii" vor fi taxati in continuare la bani si aici ma refer doar la aceia care au curajul sa protesteze, nu la proprietarii necinstiti (in caz ca ar fi si din acestia).
Va rog, daca cineva ma poate ajuta: Pentru a nu ni se prelungi contractul cu firma de repartitoare (banuim ca in 2015 expira), de ce procent din numarul proprietarilor este nevoie pentru a reusi acet lucru? Ce articol din lege putem invoca ?
Multumesc si astept cu mare nerabdare orice ajutor.
Aceeasi.
Daca se intampla aceasta minune de a avea 50% + 1 din prima, atunci intocmiti un PV al AG scris in Registrul de PV si semnati-l. E bine, in acest caz sa fie semnat de toti participantii la AG pentru ca aceasta nu este organizata de comitet.
In mod normal, la o AG normala PV este semnat de membrii comitetului care a convocat-o.
Dar acum.... e mai speciala.
:offtopic:Prin firma-capusa se intelege o firma care isi desfasoara activitatea fraudulos pe langa o companie de stat, aducand-o in cele din urma in stare de faliment, insolventa.
Firmele care isi desfasoara o activitate legala nu sunt firme-capuse pentru simplul faptul ca nu se insinueaza fraudulos in viata dv. Sunteti liberi sa vreti sau sa nu vreti sa lucrati cu o asemenea firma. Extrapoland, toata economia, chiar si cea globala este o capusa atata timp cat traim cu impresia ca suntem furati tot timpul. Dar am putea sa punem altceva in loc?
Aici va contrazic. O anume firma din afara tarii, se poate instala ,,legal", mizand pe faptul ca ,,masele sunt proaste" si pe gradul ridicat de coruptie al unor anumiti indivizi fara scrupule din diverse partide politice. Asfel prin mituirea unui anume grup dintr-un anume partid, si eu, ca cetatean roman sunt indus in eroare, de catre acei ce au facut posibil introducerea lor pe piata romaneasca.
Orice om care citeste Certificatul de calitate si garantie si vede ca exista o perioada de post-garantie pentru bateria repartitorului de 10 ani, nu-si mai face probleme in aceasta privinta, tinand cont ca in lege se mentioneaza obligativitatea ca repartitorul sa poata stoca citirile pe ultimile 12 luni. Inca o data, acest lucru este praf aruncat in ochii prostilor pentru ca in tara noastra nu exista un serviciu care sa poata sa inlocuiasca aceasta baterie, si chiar sa faca verificarea citirilor.
Inseamna ca au mentionat acest aspect, doar pentru a induce in eroare cand de fapt singura posibilitate ramane cumpararea unui repartitor nou, indiferent daca bateria este sau nu uzata.
Aceeasi.
Va rog, pentru toti care imi pot raspunde, am trei intrebari si anume:
Pentru schimbarea presedintelui de asociatie, este obligatorie afisarea convocatorului, chiar daca acesta este semnat de 20% din proprietari ?
Doresc sa merg personal, din usa in usa, sa strang semnaturile (min 20%) si sa anunt proprietarii de locul si ora intalnirii.
Dorim sa chemam si un notar pentru ca nu cunoastem toate aspectele juridice si nu vrem sa ne trezim pe urma ca actiunea noastra poate fi contestata.
O alta intrebare este:
La Adunarea Generala Extraordinara, este obligatorie prezenta presedintelui de
asociatie ?
Nimeni nu doreste acest lucru, am afisat deja la toate scarile blocului meu, motivele pentru care unii proprietari doresc schimbarea conducerii asociatiei si am srtans liste cu semnaturile proprietarilor care sunt de acord cu acest lucru. Chiar daca toata actiunea nu reprezinta mare lucru, am vrut, pentru inceput, sa aflu cati proprietari sunt nemultumiti si sa ghicesc pe cati dintre acestia ne putem baza. Nu vrem circ asa cum s-a mai intamplat la o actiune similara esuata.
Ultima intrebare:
In afara de Procesul-Verbal care va avea ca ordine de zi schimbarea presedintelui de asociatie, cu semnaturi, cu voturi pro si contra, un registru nou-nout in care se trece acest P.V., ce alte aspecte juridice ne scapa? E nevoie si de stampila asociatiei?
Va multumesc anticipat tuturor si asteptam cu mare nerabdare orice sfat,
Aceeasi.
@sesa10
1. Nu se afiseaza convocatorul ci data ,ziua , luna , anul ordinea de zi conform covocatorului . (respectiv cea ce doriti sa schimbati )
2. Nu este nevoie de presedintele de bloc la A.G. in acest caz Dv. santeti cel care convoaca A.G. . La A.G. convocata sau reconvocata (in cazul in care nu aveti 50 + 1 ) se intocmeste P.V. care la fiecare punct va fi trecut de ex. 10 impotriva 30 de acord iar la sfirsit comitetul Executiv in frunte cu presedintele ( noul sau vechi ) semneaza hotaririle luate in A.G. Stampila asociatiei o puteti recupera dupa ce s-a ales
Daca santeti cumva afiliati la vre-o uniune a asociatiilor de proprietari puteti invita un reprezentant pt. a avea mai multa legimititate .
Exista?
Armenteros
Exista vreun cap de tabel standard pentru convocarea adunarii generale extraordinare?
\"Tabel nominal pentru strângerea de semnături în vederea ... (vezi toată discuția)