avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Rele tratamente aplicate minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Rele tratamente aplicate minorului

buna seara

sunt intr-o situatie foarte delicata legata de copilul meu minor ( baiat 12 ani ). Sunt divortata de 6 ani, cresc copilul singura, insa acesta are o relatie foarte stransa cu tatal sau.

problema este ca sunt nevoita uneori, din cauza atitudinii copilului fata de mine si fata de scoala, sa mai si intervin cu violenta fizica ( palme ). Copilul este deja mai rece cu mine si ma ameninta ca pleaca la tatal sau, deoarece el stie ca nu am voie sa-l bat sau sa-l cert pentru ca exista lege ( probabil stie asta de la tatal sau ).

as dori sa va intreb daca exista un pericol real sa fiu actionata in instanta pentru "rele tratamente aplicate minorului" sau chiar mai rau, ca tatal sau sa poata sa castige un eventual proces juridic prin care sa-mi ia copilul ? multumesc
Da,se poate sa va pierdeti copilul. Tatal copilului poate sa sesizeze protectia copilului din cadrul D.G.A.S.P.C.,iar cei de la protectia copilului o sa audieze pe copil,si daca copilul spune ca il bateti,ba se vor vedea si urme de vanatai,atunci ati putea sa decadeti din drepturile de a creste acest copil.
Este foarte greu de spus.
In Romania astfel de procese sunt foarte aiurea si imprevizibile.

Problema dvs. principala este ca minorul cam vrea la tata.
Justitia are un glas scazut daca ar fi sa ma exprim la un mod mai clar.
Adica nu conteaza ceea ce vrea justitia ci ceea ce ar vrea minorul.

Insa, pe de alta parte, tatal poate pierde procesul si daca vrea minorul la el.

De aceea este foarte greu de spus.
In caz de proces va judecati cat puteti de bine, va angajati avocat daca considerati ca este necesar si vedeti ce iese...
tatal este foarte atasat de baiat - si petrec cateva ore pe zi impreuna, inca de la momentul divortului. In acelasi timp si mie imi este din ce in ce mai greu, mai ales ca vin foarte obosita si uneori nervoasa de la serviciu.

In ce conditii poate sa piarda tatal un eventual proces?
Nu am cum sa va fac teoria pierderii procesului de catre tata...deoarece este prea lunga...
Va spun ca poate pierde.
Mai departe depinde de multe lucruri...
Nu va ramane decat sa va aparati in caz de proces.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Octombrie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
nici nu va cer aceasta, indraznesc insa sa va intreb daca sa o iau ca pe o incurajare importanta, sau ca pe o atentionare ca exista doar un procent mic de pierdere a procesului de catre tata ?

Alte discuții în legătură

Custodie, refuz copil respectare program de vizitare albu67 albu67 buna ziua Am un baiat de 14 ani, si de cca 4 luni , in urma unui program de vizitare stabilit de catre o instanta ,trebuie sa mearga la tata.Baiatul refuza ... (vezi toată discuția)
Domiciliul minorului a fost stabilit, prin hotărâre judecătorească, la mama. acum tatăl a deschis proces pentru schimbarea domiciliului la el, ce șanse are? Desperados Desperados Buna ziua.Avand in vedere ca s a stabilit domiciliu minorului la mine(mama) printr o hotarare definitiva la divort custodie comuna.Are drept de vizita si de ... (vezi toată discuția)
In ce conditii poate cere tatal reincredintarea minorei? rocsy77 rocsy77 buna ziua,am o intrebare ,in ce conditii poate cere tatal custodia fiicei mele de 15 ani pe care o am in custodie din anul 1999,prin hotarare judecatoreasca?in ... (vezi toată discuția)