avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

buna ziua. in urma divortului cu un minor. s-au stabilit urmatoarele lucruri-desfacerea casatoriei de acord comun, pastrarea numelui -stabilirea domiciliului minorului la mama si exercitarea autoritati parintesti numai de catre mama-stabilirea contributiei la cheltuielile de crestere educare invatatura a minorului in sarcina tatalui sub forma unei prestatii valorice lunare ( pensie alimentara) in functie de veniturile realizate de catre tata. Tatal a platit de fiecare data pensia alimentara plus alte cateva lucruri pentru copil. tatal isi iubeste foarte mult copilul. iar copilul isi iubeste foarte mult tatal. Problema este ca mama nu vrea sa lase copilul sa mearga la tata din motive ca tatal nu plateste si la gradinita sau alte lucruri pentu copil sustinand ca in actele de divort este scris ca el sa contribuie mai mult.(v-am scris mai sus exact din actele de divort) .nu lasa copilul sa mearga la tata ( tatal find impreuna cu cineva de 1 an si jumatate stand in aceeasi casa) dar mama nu lasa copilul sa mearga acolo la el. mama nesuportand-o pe aceea femeie , fara ca a ceea femeie sa ii greseasca cu ceva ! este adevarat ca trebuie sa se implice mai mult si tatal la bani asa cum spune mama? asa reiese din actele de divort? ce pot face sa vada baiatul.presupun ca nu are nici un drept sa interzica vederea copilului, va multumesc mult! astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:23, 31 Octombrie 2014
Trebuie sa fie respectate cele stabilite de catre instanta de judecata. Se poate face plingere pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti.
Va multumesc pentru raspuns! daca am inteles bine tatal are dreptate !
Daca exercitarea autoritatii parintesti se face numai de catre mama, atunci mama este singura care decide ce se intampla cu copilul si daca acesta va sta sau nu la tata. In mod normal, fiind interesul minorului, tata trebuia sa ceara un program de vizitare al minorului care sa includa si sederea copilului la tata cateva zile. Acest lucru se poate cere si printr-o actiune separata.
dar totusi chiar nu se poate face nimic ca sa vada copilul. vorbeste foarte urat despre tata , niciodata nu este multumita , i se interzice tatalui sa mearga in anumite locuri cu copilul doar fiindca ea are ceva cu anumite persoane. se foloseste de copil , prin santaj emotional doar pentru ca fostii ei socrii vorbesc si cu concubina acestuia. stiind ca si socrii iubesc copilul foarte mult. i se da copilul tatalui sau socriilor doar ca aceasta are nevoie de timp liber, ceea ce nu mi se pare normal. este un copil nu un obiect de care sa te folosesti ! va multumesc
As dorii sa va mai intreb , mama are dreptate ca tatal trebuie sa contribuie mai mult pentru copil inafara de plata pensiei alimentare? ea asa sustine. dar din cate inteleg din actele de divort tatal trebuie sa plateasca doar pensia alimentara. astept un raspuns va multumesc!

Alte discuții în legătură

Program de vizitare conpama conpama Buna ziua. Sunt mama a doi copii minori. Sunt divortata de 4 ani, timp in care tatal copiilor mi-a deschis si un proces prin care sa isi insuseasca \\"dreptul ... (vezi toată discuția)
Neintelegeri parinte-copil. ce e de facut? Corina1982 Corina1982 Buna ziua! Sunt mama unui baiat in varsta de 11 ani. Locuiesc in Bucuresti, iar tatal copilului in Constanta. Tatal plateste pensie alimentara lunar, iar ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac? - probleme cu programul de vizita Betty88 Betty88 Buna ziua, Sunt divortata si am 2 copil de 6 ani si de 3ani. La divort nu a fost hotarat un program de vizita ptr tata. Cuncubinajul meu a invitat sa vina sa ... (vezi toată discuția)