avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Ferma de porci la domiciliu
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Ferma de porci la domiciliu

asi dori sa stiu daca am voie sa fac o mini ferma de 50 capete (porci) acasa.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 20:48, 9 Aprilie 2014
Probabil ca da, daca respectati legislatia in vigoare si prevederile Comunitatii Europene.
Asadar, nu trebuie sa deranjati in primul rand vecinii si sa respectati Ordinul 536/1997 al Ministerului Sanatatii care aproba ”normele de igiena si recomandarile privind mediul de viata al populatiei”. Actul prevede o distanta minima, parca, de zece metri intre spatiile in care sunt crescute animalele si coltul casei vecinilor.
Problema este a multora, pentru ca la nivel local nu exista reglementari privind cresterea animalelor. Un proiect de regulament privind gospodarirea locala, care cuprinde si norme de crestere a animalelor de ferma, ar fi necesar la Primaria din zona unde locuiti.
Ca sa fiti mai sigur, de cum va trebui sa procedati, interesati-va si la Primaria respectiva.
Cred ca ar trebui sa mai stiti si ca, prin intermediul Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală (PNDR),
crescătorii de porcine şi de păsări vor avea în curând posibilitatea de a accesa noi fonduri europene.
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) anunţă demararea unei noi sesiuni de depunere a cererilor de ajutor financiar pentru măsura 215 - "Plăţi privind bunăstarea animalelor", cuprinsă în Axa II a PNDR 2007 - 2013. Astfel, fermierii vor putea accesa fonduri europene în vederea îmbunătăţirii condiţiilor în care îşi cresc porcinele sau păsările.





Ultima modificare: Miercuri, 9 Aprilie 2014
Mihail_POPA, utilizator
Mihail_POPA, utilizatorul nu vrea sa creasca porci pentru familia dumnealui! 50 de porci la 10 m de coltul casei vecinului?!

Ord. 536/1997, Art. 11:
In cazul in care prin studiile de impact nu s-au stabilit alte distante, distantele minime de protectie sanitara, recomandate intre zonele protejate si o serie de unitati care produc disconfort si unele riscuri sanitare, sunt urmatoarele:
[...]
- Ferme de porci, pana la 2.000 de capete ... 500 m.

younut83, daca aveti mult pamant pe langa casa ori citit legislatia din domeniu (cautati cu google infiintare ferme porcine, ferma porci etc.) sau cautati o firma de consultanta care sa va ofere detalii inclusiv pentru obtinerea fondurilor europene despre care vi s-a scris mai sus.
Nu e simplu deloc, aveti nevoie de o multime de avize, autorizatii etc. si desigur de bani pentru toate acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cresterea animalelor titel2titel titel2titel Buna ziua! Am la tara un vecin care creste animale pentru crercializare. As dori sa cunosc cate animale poate creste langa casa. Ce as putea sa fac in ... (vezi toată discuția)
Raporturi de vecinatate izaandre izaandre Buna ziua! M-am mutat de curand in Giroc,jud.Timis,la 3 km de Timisoara.Vecinii mei au gaini si iepuri chiar langa gardul casei.Exista vreo reglementare ... (vezi toată discuția)
Reguli amplasament anexe animale florentyn florentyn va salut .as dori daca poate cineva sa ma ajute cu raspunsul la urmatoarea intrebare.. anexa de animale a vecinilor mei se afla in fata ... (vezi toată discuția)