avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara cuantum fix
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara cuantum fix

buna ziua.
va rog sa imi spuneti daca pentru marirea pensiei alimentare (suma stabilita din veniturile obtinute din pensie de boala ) pot cere sa se stabileasca o suma fixa deoarece stiu sigur ca fostul sot lucreaza ca taximetrist ( are drept de munca de 4 ore )dar nu pot face dovada veniturilor lui actuale , se poate ca instanta sa ceara de la anaf veniturile lui din ultimul an ? sau pot cere o suma fixa din acest motiv ca nu pot face dovada veniturilor lui?
Doamna, nu sunt psiholog, nu e locul meu si nici nu va puteti schimba felul de a fi peste noapte, doar prin cateva cuvinte citite pe un forum...
Problema principala e ca dv. incercati sa scapati de el, or nu vad de ce... incercati sa vi-l apropiati... :D Aveti un copil impreuna si copilul ala are nevoie si de tata, e o greseala sa-l indepartati.
Mie mi se par normale reactiile domnului la ideea ca incercati sa in indepartati. Sunt reactii de om care nu se vrea indepartat, care se vrea prezent oricum in viata copilului sau.

Puteti alege sa nu incetati, dar nu vad cum sa vi se imbunatateasca asa viata copilului si a dv. E alegerea dv., insa cred ca se prind mai multe muste cu miere decat cu otet.
va rog sa ma citati daca am scris undeva ca nu ii dau dreptul de a vedea copilul sau sa il sprijine material , moral etc , considerati ca un om cu probleme psihice dovedite medical probleme medicale nevindecabile si nevindecate pana in prezent are ce cauta in viata noastra? credeti ca am luptat sa obtin ordin de protectie de dragul tribunalelor?sau poate este normal ( din p. de vedere a unor avocati )sa iti pui copilul in pericol lovind-o pe mama acestuia cand isi tine copilul in brate , sa faci gesturi obscene in fata copilului , sa nu mai nimeresti wc-ul de beat ce era, sa reclami tulburare de posesie cand nu detii posesia , sa aduci mancare care expira a 2 zi pentru copil. credeti-ma ca nu doreste implicare in viata copilului unul din motivele de divort fiind acesta , el mai are o fiica pe care nu a vizitat-o niciodata in ani de zile ,fiica are 18 ani acum. a venit dupa 2 ani si nu s-a deranjat sa ii aduca macar o jucarie sau o prajitura oricat de ieftina , sigur copilul meu ar fi fost foarte fericit . puteti va rog sa ma luminati cum ati ajuns la concluzia ca vrea sa fie prezent in viata copilului pe care nu si-l doreste si ca doresc sa il indepartez .?
in postul meu era vb de majorare pensie asta inseamna ca il indepartez daca ii cer sa isi ajute copilul finaciar e prea mult daca vreau sa ii ofer mai mult copilului , daca tot are venituri pt atatea procese poate investitia mai buna ar fi in educatia copilului nu credeti ?cum sa il aprorpii cand refuza medierea?
baniuiesc ca nu aveti copil si nu stiti ce inseamna sa iti cresti copilul gradinita , engleza , dans, haine , si sa mai fii nevoita sa stai prin tribunale ca fostul sot e procesoman si bolnav si gaseste avocati care vad in marirea unei pensii alimentare indepartarea tatalui de langa copil .
editat
Tinaa, cereţi majorarea pensiei alimentare raportat la minimul pe economie. Dacă are de plătit şi pentru celălalt copil, major, dar la studii, nu are rost, tot la 120 lei rămâne. Nu aveţi cum dovedi veniturile sale, evntual să cereţi în scris ANAF să vă furnizeze aceste date, să arătati pentru ce vă trebuiesc aceste date, dacă obţineţi refuz, puteţi cere ca instanţa să solicite acele date.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Aprilie 2014
gi-jane2, moderator
Multumesc, voi i ncerca.
Va rog sa ma iertati, doar am citit mesajul dv... tinaa a scris:

in aceasta situatie ce pot face din 2012 incerc sa scap de acest om [...]

Ma retrag, regret.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cheltuieli judecatoresti la marire pensie alimentara andreiionel andreiionel Daca fosta sotie ma da in judecata pentru marire pensie alimentara si isi ia avocat...la sfarsitul procesului..trebuie sa ii platesc cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Control de la autoritatea tutelara liviaspirea liviaspirea Buna ziua, in urma cu 4 ani am divortat si am in custodie unica un baietel.In urma cu 3 ani, fostul sot a deschis un proces de micsorare pensie alimentara, ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara tudorvlad3081 tudorvlad3081 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati in ceea ce priveste pensia alimentara. Am primit astazi o cumunicare prin care fosta sotie solicita majorarea pensiei ... (vezi toată discuția)