avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Situatie fara precedent??? Ajutor, va rog!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Situatie fara precedent??? Ajutor, va rog!

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns... sunt intr-o situatie din care nu stiu cum sa ies, sau pe care nu stiu cum sa o rezolv.... Am consultat 2 avocati, care mi-au dat 2 pareri diferite.. acum, nu stiu pe cine sa ascult....... :(( chiar nu imi pot da seama care din ei ar putea avea dreptate.... :((
Treaba e in felul urmator... am inchiriat un spatiu de la o pf pentru a imi deschide un cafe-bar... Spatiul respectiv in acte, legal, apare ca si garaj... insa, pe contractul de inchiriere scrie ca este spatiu comercial, ceea ce nu este adevarat...
Din cauza faptului ca nu este spatiu comercial din toate punctele de vedere, sa fie legal pe toate planurile, eu nu pot depune actele pt a obtine autorizatia de functionare pt bar.
Eu am investit in acel spatiu, l-am renovat, l-am modernizat, l-am utilat... si nu pot face nimic de pe urma lui... de 5 luni proprietarul spune ca depune actele pt schimbarea de destinatie, insa nu se intampla nimic... si as dori sa stiu daca am vreo sansa sa il dau in judecata... si ce ar trebui sa fac, sau cu ce ar trebui sa fiu in regula pt a avea sanse de izbanda??? :((
Va rog din suflet sa ma ajutati, pentru ca eu nu mai inteleg nimic.... Va dau orice detalii mai aveti nevoie, numai pentru a obtine un raspuns care sa coincida cu varianta unuia din avocatii pe care i-am consultat.... Va multumesc! :(
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 12:48, 12 Aprilie 2014
Va multumesc frumos pentru raspuns!
Un avocat pe care l-am consultat astazi mi-a zis ca nu am niciun castig la toata afacerea asta, ca nu am cum sa il dau in judecata pt ca nu am dovezi ca eu nu am putut face nimic din cauza lui.... Si m-a sfatuit sa iau un raspuns in scris de la primarie, in care sa precizeze faptul ca mie mi se refuza autorizatia de functionare din cauza faptului ca nu am spatiu comercial, ci este garaj. Eu maine vreau sa depun actele si sa astept raspuns de la primarie si apoi sa incerc sa inaintez poate la instanta... Sper sa fie bine.. va multumesc inca o data pt raspunsuri!
O seara placuta!
selena1720 a scris:

In contractul de inchiriere scrie asa: "Orice imbunatatire a destinatiei spatiilor, imbunatatirile de orice natura, cad in sarcina si cheltuiala chiriasului, cu obligatia obtinerii in prealabil a aprobarii in scris a proprietarilor"
Acum, eu am acest acord in scris... mai departe, cu ce ma ajuta acest lucru? Ce as mai putea sa fac altceva? De ce as mai avea nevoie ca sa pot sa inaintez cu acest lucru?



Din păcate, contractul este prost făcut în ceea ce vă privește.
D-voastră puteți face orice investiție (pe cheltuiala D-voastră), după ce obțineți aprobarea în scris a proprietarului. Adică pentru orice investiție, trebuie să aveți acordul proprietarului în scris.
Asta însă nu-l obligă pe acesta în nici un fel de a obține pentru D-voastră vreo schimbare a destinației acelui spațiu din garaj în altceva. Deci, dacă nu vrea, nu-l poate obliga nimeni să vă ajute să schimbați destinația spațiului.

E foarte greu de înțeles cum de ați investit bani în așa ceva...
selena1720 a scris:

Spatiul respectiv in acte, legal, apare ca si garaj... insa, pe contractul de inchiriere scrie ca este spatiu comercial, ceea ce nu este adevarat...




Nici măcar nu puteţi invoca prezumţia de bună credinţă în ceea ce vă priveşte, respectiv nu puteţi acuza locatorul de rea credinţă, dacă la data încheierii actului v-au fost prezentate actele din care rezultă destinaţia reală a bunului.

Vedeţi dumneavoastră, avocaţii nu sunt făcuţi doar pentru a scoate castanele din foc, rolul lor fiind şi acela (printre altele) de a preveni căderea respectivelor fructe în mijlocul vîlvătaiei.

Îmi pare rău că sunt nevoit să vă repet un vechi proverb: cine nu deschide ochii, deschide punga.

Poate că, avînd întreg contractul în faţă, existînd şi martori care să cunoască aspecte legate de destinaţia spaţiului aşa cum a fost ea discutată de părţi, un avocat ar reuşi să scoată ceva în folosul dumneavoastră. Deşi, cum spunea mai sus Patrick_, contractul nu vă este deloc favorabil.

Doamna eu am impresia ca cineva de la primarie asteapta o atentie, lor nu le pasa daca a fost construit ca garaj sau rampa de lansare de rachete atat timp cat aveti toate avizele necesare. Vedeti ca nivelul de trai a scazut in ultimii 2 ani deci...e foamea mare.
Mai insistati, poate aveti o cunostinta care cunoaste pe cineva pe acolo? Ca si frica a devenit mai mare in ultimii ani :)

Succes!
Nu cunosc cazul in speta, dar cred ca , din ce spunet, mai ales ca proprietarul v-a semnat ca este spatiu comercial puteti avea castig de cauza. Mai consultati un avocat dornic sa va si gaseasca o solutie legala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in acte??? selena1720 selena1720 Buna seara, Problema mea este urmatoarea... In decembrie 2013 am inchiriat un spatiu pentru a putea deschidea o cafenea bar/club.. Cand am dorit sa inaintez ... (vezi toată discuția)
Spatiu comercial inchiriat de pers juridica de la pf - ajutor va rog! selena1720 selena1720 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri... Am un contract de inchiriere cu o pf de la care am inchiriat un spatiu comercial, care de fapt in acte ... (vezi toată discuția)
Schimbare de destinatie tinaval11 tinaval11 Puteti sa imi spuneti pasii ce trebuie urmati in schimbarea destinatiei unui garaj in spatiu de productie? Sediul SRL-ului este pe casa de care e lipit si ... (vezi toată discuția)