avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita, executor cu comportament dubios
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita, executor cu comportament dubios

in luna marie 2014 a survenit o executare silita din partea unui BEJ pentru o banca,angajatorul a acceptat conform legii poprirea pe salariu ,actele au sosit la BEJ pe data de 10 martie din care reiese acceptul angajatorului,pe data de 20 martie acest BEJ a blocat si contul bancar unde primesc banii,cei de la banca au zis ca pot retrage 1/3 din disponibilu din cont,am facut calcul si deja se depaseste 1/2 din salariu,e vorba doar de un urmaritor stiu ca conform art 409 cpc,se poate opri 1/3 daca e un urmaritor si 1/2 daca sunt mai multi urmaritori.in concluzie poate un BEJ sa ia mai mult de 1/2 din salariu? si unde pot reclama acest BEJ deoarece am fost de cateva ori la el si mi-a cerut banii datorati bancii si cu subinteles ca poate mai trec pe la el si ne intelegem(sa-i dau si lui ceva),eu consider ca e un abuz,unde ma pot indrepta? si cei cai de atac exista?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:46, 10 Aprilie 2014
Angajatorul este obligat - in calitatea sa de tert poprit - sa puna in executare poprirea.

Executorul are dreptul sa popreasca conturile bancare. De exemplu, in cazul in care banii din cont nu erau exclusiv din salariu.

Banca la randul ei instituie poprirea si nuare de unde sa stie ca banii care v-au intrat in cont au fost deja popriti.

Prin urmare, in situatia dvs tb sa luati o adeverinta de la angajator din care sa reiasa ca s-a poprit 1/3 si restul s-au virat in cont, de asemenea si un extras de cont din care sa reiasa ca 1/3 din banii din cont au fost popriti inca o data.

Mergeti cu aceste acte la executor si - printr-o cerere scrisa - solicitati ridicarea popririi pe cont.

Daca va refuza veti putea face contestatie la executare, precum si o plangere la adresa executorului la forumurile profesionale.
am facut aceste demersuri,la fel cum a-ti zis si dvs,actul din care reiese ca angajatorul i-mi va face poprire a ajuns la executor pe data de 10 martie,pe data de 14 martie am facut cererea de deblocare a contului curent unde se vireaza banii si in aceeasi zi au intrat si banii pe care i-am luat intregi,dupa care ieri am incercat sa scot iar bani dupa card,si contul era iar blocat,am sunat la tel verde al bancii respective si mi s-a comunicat ca iar este contul blocat de executor......
Veti urma aceeasi procedura mereu tocmai ca pe langa salariu va pot intra si alte venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe contul bancar roxana11277 roxana11277 Buna ziua, este normal ca banca sa-mi puna ia din salariu si din sa-mi blocheze si contul de salariu, deci ... sa-mi ia tot salariul? (vezi toată discuția)
Este abuz sau nu? sept_mihaela sept_mihaela am poprire pe salariu 1|3 ,pe care societatea o livreaza lunar in contul executorului,de ce acum mi sss-au blocat si conturile?nu mai inteleg nimic,puteti dv ... (vezi toată discuția)
Proprire salar danuta2002 danuta2002 Buna ziua.Un executor a infiintat o proprire pe salariul meu in cuantun de 1/3 din salariu. Totodata a trimis o adresa de blocare a contului bancar in care mi ... (vezi toată discuția)