avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Raspundere Civila Auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Raspundere Civila Auto

Buna ziua
Doresc sa stiu daca pot incheia in Romania (la o societate de asigurari din Romania)o asigurare pentru un autovehicul inmatriculat in Franta, daca acea asigurare va avea acoperire atat in Romania cat si in Franta. Care sunt societatile care pot incheia aceste polite?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:05, 10 Aprilie 2014
Politele de asigurari incheiate in Romania se incheie numai pentru vehiculele inmatriculate sau inregistrate in Romania.

Legea nr. 136/1995 privind asigurările şi reasigurările în România

Art. 48. - Persoanele fizice sau juridice care au în proprietate vehicule supuse înmatriculării/înregistrării în România, precum şi tramvaie au obligaţia să se asigure pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a pagubelor produse prin accidente de vehicule în limitele teritoriale de acoperire şi să menţină valabilitatea contractului de asigurare prin plata primelor de asigurare, precum şi să aplice pe parbrizul vehiculului sau în alt loc vizibil din exterior vigneta.

Explicatia este foarte simpla, tarifele pentru asigurari difera intre Romania si Franta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare pentru masina inmatriculata in alta tara GABRIELDUMITRIU GABRIELDUMITRIU Buna ziua, cum pot face un rca pt o masina inmatriculata in alta tara? (vezi toată discuția)
Polita rca - asigurat fara permis? Mary-Lou Mary-Lou Buna ziua.Ne confruntam cu urmatoarea problema:mama mea a cumparat o masina,pe care o voi utiliza eu.Trebuie sa fac asigurarea RCA pe numele ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca utilizator eurolight eurolight Asteptam opinia dvs cu privire la urmatoarea speta: In baza unui contract de inchiriere auto, in certificatul de inmatriculare este trecut si un utilizator ... (vezi toată discuția)