avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare vopsitorie (non-auto) intr-un garaj
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare vopsitorie (non-auto) intr-un garaj

Buna ziua.

Intentionez sa cumpar un garaj si sa il folosesc ca si vopsitorie (de obiecte,nu necesita mult loc).

In primul rand, care este statutul unui garaj?Se poate folosi pentru o asemenea activitate?

Ce tip de societate ar trebui sa infiintez,daca intentionez sa vopsesc obiecte pentru clienti (deci un serviciu) si sa comercializez obiecte vopsite.

As avea nevoie de autorizatii speciale, de mediu,sau autorizatii ca schimb modul de utlizare a garajului?

Multumesc anticipat, Catalin.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 14:10, 10 Aprilie 2014
Trebuie sa infiintati o firma (PFA, II, AF sau daca veti avea venituri mari SRL) la Registrul comertului din judetul dvs. in baza OG nr.44/ 2008 cu modificarile si completarile ulterioare.
La infiintarea firmei veti da declaratii pe propria raspundere ca sunt indeplinite conditiile dpdv al securitatii si sanatatii in munca, psi, mediu, sanatate, etc. La infiintarea firmei veti primi pe langa certificatul de inmatriculare firma si certificate constatatoare, separate, pentru ssm, psi, mediu, sanatate, etc.
Trebuie sa va inregistrati la fisc si sa solicitati autorizare de la ITM, pompieri, mediu, deoarece vopselele sunt inflamabile si/ sau explozive, toxice, polueaza mediul. Pentru a obtine autorizarea, trebuie sa realizati masurile dispuse prin legi speciale (ssm, psi, mediu).
Trebuie sa fiti in posesia unui proiect de executie intocmit de catre un proiectant autorizat pentru modernizarea garajuluil respectiv (ctii, instalatii, dotari, canalizari, fose pentru epurare, ventilatie, etc.) ca spatiu pentru vopsitorie. Sa obtineti autorizatia de la primarie si avizul Inspectoratului in ctii. pentru lucrarile de modernizare a garajului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vopsitorie auto Cristea Ionut Cristea Ionut Sunt la inceput de drum in domeniul vopsitoriei auto si nu stiu daca am voie sa imi desfasor activitatea intr-o cladire din lemn! Sau este obigatoriu ... (vezi toată discuția)
Infiintare spalatorie cisterne auto ioanciorba ioanciorba Buna ziua. Poate sa imi spuna cineva de ce acte am nevoie pentru o spalatorie auto de cisterne ? (vezi toată discuția)
Avize necesare pentru o bucatarie andreea125 andreea125 Buna ziua, As dori sa stiu, daca se poate si se pricepe cineva, ce avize trebuiesc obtinute pentru deschiderea unei bucatarii (cu livrarea produsului acasa) ... (vezi toată discuția)